«Шипка»: Які таємниці приховує секретний об'єкт в Мукачеві (ВІДЕО)

241
5

Журналісти проєкту "В Україні" розповіли, що приховує секретна радіо-локаційна станція, яка захищала західні кордони СРСP.

Видання "Радіо Свобода" розповідає, що «Шипка» - це величезна радіолокаційна станція часів Радянського союзу, яка протягом 30 років контролювала космічний простір не тільки над усією Західною Європою, а й Середземним морем, і Північною Африкою.

Головною функцією РЛС Дніпро було виявлення ядерної загрози з Заходу. Свої завдання станція виконувала до 2009 року, а секретна інформація, яку отримували українські військові передавалася так само і в Росію, яка за неї щорічно виплачувала - від 800 до півтора мільйона доларів.

Сьогодні ж тут – Західний центр радіотехнічного спостереження. Все ще секретна РЛС продовжує ховатися під виглядом військової частини. Але працювати їй видається не часто, адже це дуже недешеве задоволення.

Читайте також: секретна РЛС в Мукачеві, яка слідкувала за космосом.

Зазначимо, що на віднедавна, на колись секретну РЛС у Мукачеві, проводять екскурсії.

Більше про те, які таємниці приховує секретний об'єкт в Мукачеві дивіться у відеосюжеті проєкту "В Україні".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

С
Слава

Жалко що таку часть просрали, я там срочну службу проходив.

І
Іван

Здати все в металолом.Нічого вона вже не може.

Д
Дідо

Закрити треба ту Шипку. Гроші лиш тратити на дурноє. Вона направлена на Європу і Атлантику. Україна чекає ядерний удар з боку Європи?

А
Аркадий

Поклон всем служивым на РЛС, этой в/ч юольше повезло чем той что на горе Стой. Поднимаем молча рюмку за наших ребят, все просрали!

ДР
До редакції

Припиніть дурити народ цієї заїздженною "темою". НІЧОГО секретного там НЕМАЄ!!!

Читайте також