Сільські ради на Закарпатті не ремонтують дороги, хоча гроші на них були виділені

10
4

Закарпатськка прокуратура провела перевірку у Худлівській, Великогеєвецькій та Есеньській сільських радах на факт додержання вимог бюджетного законодавства при будівництві.

Нею було встановлено, що деякими сільськими головами не вживаються заходи із забезпечення проведення ремонтних робіт на дорогах комунальної власності. І це попри наявність відповідних субвенцій з Державного бюджету України, а також власних коштів у місцевих бюджетах, що передбачені на проведення таких робіт. Окремими сільськими головами не вжито жодних заходів до укладення відповідних договорів підряду на проведення поточних та капітальних ремонтних робіт».

З метою усунення виявлених порушень вимог чинного законодавства у бюджетній сфері, Ужгородським міжрайонним прокурором внесено відповідні подання головам сільських рад з вимогою вжиття невідкладних заходів до укладення відповідних договорів, проведення ремонтних робіт доріг комунальної власності, а також вирішення питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб сільських рад, пише прес-служба прокуратури Закарпатської області

Коментарі

Г
ГоловаСТрюмковка

Пишу бо думаю, що голови сільрад неодноразово хотіли використати кошти, а районні влади казали не пишіть подання чи там платіжку бо програми нема або казначейство недасть або ще щось. То просто перевіряючим що кормляться з дербюджету треба на когось нападати от і нападають на сільради з видуманою ними причиною - за те що кошти використали . А у іншому випадку вони готові переслідувати тих самих нещасних сільрадівських працівників за протилежну дію- за те що кошти використали .

МЧ
Мешканка Чопа

У цей же час у місті Чоп ремонтом доріг чомусь міська влада зовсім не займається. Вибоїни не тільки на окраїнах міста, а в центральній частині та майже на всіх міських вулицях, сильно дошкуляють міським водіям. Відсутність вуличного покриття у провулку Приозерний, міською владою тлумачиться, як відсутність такої вулиці в місті. Чому у всіх містах Закарпаття здійснюється ремонт доріг, а Чопі – ні? Любима відповідь міських можновладців, роботи не можна виконувати через блокування коштів Державним казначейством України. Як бачимо, така структура, Державне казначейство не є перешкодою для ремонту доріг в Ужгороді, Мукачеві, Тячеві, Хусті та інших містах Закарпаття. А можливо міські можновладці зовсім перестали турбуватися проблемами міста та містян. Адже вічна проблема «питної води», яку влада обіцяла усунути ще у своїй першій каденції, погане вуличне освітлення або його зовсім відсутність, розбите вуличне покриття або його відсутність, незаконне вирубування міських зелених

УР
Ужгородська РДА

Гроші на рахунках всі сільські ради мають. Інша справа, що казначейство їх не пропускає під різними приводами. Для чого прес-служба прокуратури займається херньою. Поцікавтеся скільки доріг відремонтували цього року у Щербана (РайДУ), Семенюка (Ужгородська ДЕД), Кураха (ЗАТ "Будавтодор"). Скажу: "Ні одної дороги за кошти будь-якої сільської ради з 33-ох в Ужгородському районі не відремонтовано". Більше того, ні одної за кошти Ужгородської райдержадміністрації. Моя пропозиція: продати всі автомобілі з тієї ж прокуратури за готівку та відремонтувати за вилучені гроші центральні вулиці Ужгородського району.

1
123

І Берегівських теж треба до відповідальності притягти.

Читайте також