Сільського голову закарпатської Кушниці затримали за хабар у 500 доларів

26
7

16 вересня близько опівдня, у службовому кабінеті затримано виконувачку обов’язків Кушницького сільського голови О., при одержанні від підприємця раніше обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів США.

За таку суму чиновниця передала чоловіку рішення виконавчого комітету Кушницької сільської ради про надання йому дозволу на розміщення об’єкту торгівлі у с. Кушниця  і одразу була викрита працівниками СДСБЕЗ Іршавського РВ УМВС України в Закарпатській області.           

Відомості про  вказаний факт внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
Під час огляду місця події, проведеного із застосуванням відеозйомки, вилучено предмет неправомірної вигоди – грошові кошти в розмірі  500 доларів США.

Підозрювану затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового  розслідування.

Довідка:

ч.4 ст. 368 КК України -  діяння,  передбачене  частиною  другою  або  третьою цієїстатті,  предметом  якого  була  неправомірна  вигода  у  великому розмірі  або вчинене  службовою  особою, яка займає відповідальне становище,  або  за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганнямнеправомірної вигоди, - карається  позбавленням  волі  на  строк  від п’яти до десяти років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Коментарі

КБ
Кушницький битяр

Тримайтеся О.Б. все буде добре Бог Вам допоможе, а добрі люди не забудуть Ваші добрі справи. Допомога прийде звідти звідки Ви й не очікуєте.

А
Адвокат

Дуже хороша, освічена та порядна жінка. Завжди всім допомагала і навідміну від своїх попередників багато робила для добробуту села. А ця акція по її ліквідації з посади була нічим іншим як підставою.

І
Іван

Знаєте, люди, мені прикро і соромно, що в моєму рідному і коханому селі роблять чорний бізнес, нехтуючи волею своїх сусідів і родичів, такі морально убогі, бездушні, егоїстичні,безсердечні, безсоромні, безсовісні, ображені природою люди. А виховані, освічені, молоді, перспективні, зі світлими душами та серцями відкритими для світу люди змушені залишати все позаду, нехтувати друзями, коханими, традиціями та, навіть, ризикуючи своїм життям, йти на ризик, страх і удачу шукати щастя і якогось мінімального заробітку кудись за кордон. Хтось вловлює взаємозв"язок між першим і другим?

О
Олександр

Вона ще ще й вчителькою була.

А
аноним

Давно її посадити треба

Н
Неважливо

Як стало відомо він не вперше приходив до цієї жінки з проханням про допомогу в вирішенні цього питання. На мою думку ця підстава була зроблена не просто для того щоб звільнити нашу країну від корупції, а для вирішення ще й сільських питань які неможливо було врегулювати по іншому. Я вважаю, що в даній ситуації руку приклали й інші особи, і за допомогою того ж таки "хабара"!!! але іншій особі, яка мала можливість цю підставу здійснити вирішили позбутися сільського голови с.Кушниця. І вважаю, що цей підприємець є липовим і це не вся правда! Можу вас затвердити, що ніякому бізнесмену з Рахівського району немає діла до даного села тим більше в іншому районі де в нього немає ні знайомств, ні можливостей. І, що саме головне, можу сказати цьому підприємцю, щоб він мав на увазі, з чого почнеш на новому місці, тим і закінчиш. "миша" вона ким була тим і залишится! Ця людина не заслуговує на таку участь, тому що тут фігурує сума в 500$, а там де фігурують суми з шести і більше цифр ніколи не лов

І
Іван

Голова села був мабуть від опозиційних сил, і його треба було прибрати, операцій по хабару просто так не проводиться... Чому чинадіївського селищного голову Мошак І.І. відпустили коли його зловили на хабарі у багато раз більше ніж тепер у Кушниці? А тому що він зразу перейшов у провладну партію.

Читайте також