Сім навчальних закладів Мукачева отримали нових директорів (СПИСОК)

24
112

17 та 18 серпня у Мукачеві проходили засідання конкурсних комісій з призначення на вакантні посади директорів сімох навчальних закладів міста.

Так, згідно рішення комісій було затверджено на посади:

НВК „Гармонія” -  Мотильчак М.А.

НВК „Дошкільний навчальний заклад – ЗОШ І ступеня – гімназія” - Бойко А.Т.

НВК „Дошкільний навчальний заклад – ЗОШ І – ІІІ ступенів” №6 - Маховська К.Є.

Спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 3 ім. Ф. Ракоці ІІ - Шинк С.Р.

НВК „Дошкільний навчальний заклад – ЗОШ І – ІІІ ступенів”  №11 - Попович Н.В.

НВК „Дошкільний навчальний заклад – ЗОШ І – ІІІ ступенів” №15 - Карпенко С.О.

Загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 13 - Ковач Л.Я.

Коментарі

М
Мукачівець

Мукачівець Ну що "катерина велика" здійснилась мрія Ідіота?!!!!! В такому лайні висококваліфікованих працівників директорів місто ще не було

В
Валя

Щось недуже добре робеться в Мукачеві. Щось все дуже перемішане

ПМ
Петро Мешанич

Що такі директора в Мукачеві той за ушндко тот Путін виноватий. То майже він начінив тото ушеткоє гівно

ДЛ
До Людмили Ковач

Яка Ви директор, якщо саме слово - директор - написали із помилкою.

С
Светлана

А які заслуги має директор ЗОШ 3? В міє файно ділитися з грошми

В
віссаріон

за які заслуги перед Родіною пройшов конкурсний відбір екс начальник департаменту освіти Закарпатської ОДА Мотильчак Михайло на директора пятої школи чи НВК Гармонії? може це трамплін на директора педучилища, де директор Кушнір Іван, якого мають ось ось попросити і "подякувати" за багаторічну працю директора педучилища? аще чому усіх пенсіонерів директорів шкіл не замінили, що Поповичка у зош №11 не пенсіонерка? чи Чорі у зош №20, чи ще хто там у вас "здібні і досвчені" пенсонери керівникишікл міста? ні ніколи не буде порядку у державі із такими шоу!

Р
Рошен

На рошені тепер вроді новий директор

В
Вчителька

Мені дуже любиться у школі працювати.

О
Олена

А хто така ця Бойко? Підкажіть, громадо, хто про неї щось знає???

Ю
юлка

а тко казав ош на тому конкурсі небило психолога? та там голова освітянської комісії Щербанка, доктор психолог, но кіть мати юй купила папір, та она психолог стопроцентовий! та і конкурс товди стопроцентовий! та і нові директори стопроцентові, все по чесному та ні?

М
Модератору

Не даєте народу даже наговоритися... модеруєте по пів дня .. ЙОЙ....

В
Вчитель.

Невже Жиган ( вічно юний ) пішов із 5 школи?Не вірю. Хоча, це одна школа в місті,де був порядок і всі знали своє місце.

Л
Леся

Но я скоро покажу всім що яка я директорка. Всі будуть танцювати під мою дудку. Побачите

М
Магда

Я з вчитильскої зарплати зможу відкласти 26. Грн. Я вирахувала що через років 18 зможу поїхати в Турцію отдохнути на 7 днів. Мені тепер 54

М
Мотильчак

Я вам тепер покажу як треба робити....

ДР
До Руслана

Руслан якщо маєш бажання вертатися на чехи я можу тобі роботу оформити, На склад. Шукай Юрка

ВІ
Вікторія Івановна

Я бажала би стати у Мукачеві керівником освіти. Я готова за цю посаду платити. Кто мені зможе допомогти? Дам за це грошову винагороду в розмірі 20000€. Віддам квартиру свою на вул. Петефі.

В
Вибори

Я робила довгий термін у різних школах Мукачева. Но що сказати? Умови навчання просто ужас.... Приладнання у школах ніяка. Діти тупі, батьки ще тупіші і всі на понтах. Директора сплошні ідіоти, свої думки не мають. Обично виконують вказівки з верху. Вчителя трожки дебіоліди що за таку мізерну зарплату кожен день витримають цей дебілізм. Но по моєму ліпше робити вчителькою і гордо ходити по вароші чим робити десь у приват банкові за комп'ютером

В
Вася

А ко пудскаже як я зміг би попасти генеральним директором на склад Рошен що розташований на вулиці франка?

ДН
До небайдужого

По-понятіям проводять конкурси тому, що яблоко від яблоні недалеко впало... розумієте про що я?

ДР
до Русланчика

Кідь усі директори так писали би... ги ми з вами... то ми далеко пуйдеме... но ньи?

ДВ
До Василя

Но не надо... не всі учасники.. і навіть переможці є селюками і злодіями... Не переходьте на узагальнені висловлювання .. кожна людина індивідуальна...

ДР
до Руслана

А я вас можу і директором і замом зробити... чого захочете.. Даже договір із вами підпишу... або контракт на 1 рік... із зарплатою 3 тисячі гривень на місяць... Але ваша передоплата у 3 тис євро не відміняємо, ай?

М
Марія

А ко казав вам ош я у школі роблю... ? Я просто порахувала, шо з ваших грошей мені вистачить і собі на хліб і вам на зарплату і ще й на податок... ?? А за ваші гроші ... я найду вам даяку роботу у себе у дворі..

М
Майя

Дорогі мої мукачівці, скажіть, а чи далеко ми підемо, якщо у керівників міста нема елементарної поваги, нема розуму... по-людськи розходися з керівниками шкіл?

П
Петро

Я хочу стати мером Мукачева. Маю на це 45000€, точку на зеленому базарі, дам ще Toyota camry 2009 року. Квартиру на ген. Петрова. Я так рахував що ці кладки мені вернуться за місяць

БД
Батьки дітей

Нормальних директорів позвільняли,а ту гниду ,яку треба було гнати в три шиї до сто чортів-залишили.Де справедливість???

В
Василь

А у міських є шанси потрапити в хоч якісь структури міста? Або бути тупим селюком,злодієм - обов'язкова умова для участі в "конкурсному відборі"? [просто запитав]

ДМ
До Марії

Марія яка ваша школа? Я в понеділок зайду. Домовимося...

Ш
Шоні

Я бажаю бути директором у ЗОШ 4. Як мені туди попасти?

Г
Грабар

Я маю 30 річний стаж. Я вчителька мови. Зарплата 3500 грн. Я з цієї зарплати зможу відкласти лише 10 грн....

Р
Руслан

Да я готовий свою тяжко зароблені гроші дати за те щоб я зміг вчителем робити бо це моя мечта. Мене ця професія дуже цікавить і бажав би у цій сфері робити. А якщо за 3 тис € попадеся директорскоє крісло, то вопше супер

РД
Руслан до Маріі

Марія це мене влаштовує. Дайте ваш контакт

Р
Руслан

Моріко, добре! Уговорила, завтра йду до тебе влаштовуватися на роботу.

М
Марія

Руслан! Запрошую вас до себе на роботу... Взятка у 3 тисячі доларів чи євро мене влаштовує. Контракт підписую на рік. Зарплата 3 тисячі гривень.

К
Кука

Слухайте, а шо за конкурси? Усі ж директори у відпустках...

ДР
До Руслана

Руслан, Ви, перепрошую, дурний чи просто прикидуєтеся? Яка взятка 3 тис.? За посаду директора чи заступника.... Ви шо... за зарплату заступника 2 тис.гривень готові взятки давати? Краще ці гроші на психолога витратьте... дайте раду власним думкам...

ДЕ
для енота

Бойко - супераферистка. До всіх гарно підлизалася, а Андрій Вікторович хай робить висновки доки не пізно. Енот, запитайте педагогів ЗОШ №1 хто така Бойко?....

М
мама

Дуже шкода, що місто не враховує думку батьків, які на звіті директора висловили вдячність за роботу та підтримали директора 15 школи, попросили мерію про заохочення для нього.

ДМ
до Маріанни

через 7 місяців... якщо не будете їсти...і за ком.послуги платити.. Але думаю це міф..

ДЛ
до Лесі

Ніколи не варто забувати з чого ти почав і завдячуючи кому ти там де є... А посада директора не такий вже і ласий шматок..

ДЛ
до Лесі

Уже робиш... зато і пишеш коменти гнилі і т.д. Йой тим дітям і учителям... кіть такі директори будуть...

Р
Руслан

Я тепер приїхав із Чехії. Отклав на файну посаду 3000€. Маю 9 класів і педучилище. Бажаю бути директором чи заступником директора. Якщо можна було би, тоді у ЗОШ 16, 4, 3,2 чи 14. Бо там можна файно мутити з грошми. Кому мені платити на лапу? Кто підкаже?

ДЛ
до Леі

Удачі Лесько! Лим не забудь ош із пса нигде не буде солонини..

ДК
до Коля

а нашо вам бути директором? нич у тому файного ниє... даже зарплата директора 5 чи 6 тис. гривень.. і то не ух

ДЛ
до Людмили Ковач

Думаю Вам нелегко буде працювати, але Ви хоч хочете. А людина шо хоче вчитися, "обізатєльно" навчиться. Лиш чи адекватно Вас прийме пед.колектив, знаючи, що ви ані дня не працювали у ЗОШ. Тримайтеся!

С
Светлана

А як я можу попасти вчителькою у ЗОШ 3, чи у ЗОШ 14? Я чула що там непотрібно робити а ще і угорська держава доплачує вчителям до зарплати. Це круто. Підкажіть кому треба платити?

ХД
хі-хі до Колі

треба позирати коли конкурс на директора оголосять у інтирниті... авать треба мати особливі заслуги, навперед договоритися, а пак прийти на конкурс і зробити розумноє лице.. А ко там шо там то уже неважно. Дале ти директор, заступники усьо пишуть учитилі учать .. а ти директор. А дале розвалюєш потихи школу.. а коли там уже лем руїни.. її закриють, а зимлю собі заберуть...а ти ще все директор ..

М
Маріанна

А то правда що якщо я хочу стати вчителькою треба 500 баксів у конверт до директора? А при зарплаті 2000 грн коле то мені вернеться?

Ю
юкка

май собачу преданность, наглость і тупизну.Будеш ТАМ

Л
Леся

Правду кажучи я маю бажання стати директором у ЗОШ 15. І все зроблю для цього....

К
Коля

Якщо я бажав би бути директором що мені треба зробити? Скільки і кому треба платити? Сразу іти до керівника освіти із конвертом чи іти до мера? А в конверт що класти? Евро? Долари? Чи гривні?

ДЛ
до Лесі

є лим єдна у школі, кому директор 15 недобрий... навірно она се і пише... ай Лесько?

С
сойко

Дуже шкода шо ратуша не щитаєся з думкою батьків які висловили вдячність за роботу та поддержали директора 15 школи, попросили про заохочення для нього. Маю з чим порівняти тому так і пишу... ни у єднів школі у городі нема такого шоби так поддержовали дітей і їх сімї

.
...

Влада заохочує молодих директорів за добру роботу?

Я
я

молодці ті, хто відстоює правду...

Е
енот

а хто така Бойко? Які в неї заслуги? Хтось знає її?

3
321

шо ви всі кіпішуєте? Все давно вирішено... а наші розмови... просто пуста бесіда... Ніхто не дивиться ні на що у владі.

1
123

зараз у всіх буде можливість побачити роботу Карпенка...

ДЛ
до Лесі

у мене в школі-інтернаті, а тепер у 15 школі вчаться діти, тому я знаю роботу Юрія Ілліча - він - хороша людина і добрий керівник. Хто такий Карпенко - не знаю, але Голіш для школи і дітей зробив надзвичайно багато - набагато більше, ніж у більшості шкіл міста. Чому пишете неправду про "не мав поваги від педколективу та учнів"? - це відверта неправда.

ДЛ
до Лесі

Відкрито написати слабо про 15 школу...? А як пояснити результати таємного голосування (батьки, учні, педагоги) звітів керівника з року в рік? Чи може Ви чули дзвін, а не знаєте де він? Бо не говорять тільки про людину, яка нічого не робить... За часів директорування Голіша школа розквітла,(у порівнянні з Карпенком) а які табори проводяться....чи зможете цьому заперечити?

ДТ
до Тетяни

Попович залишилася директором... бо звільнивши її.. вони явно втратять її голос у міськраді... а він .. ой як потрібний їм зараз...

ДЛ
до Леся

А шо створив Карпенко в інтернаті... подробиці у студію... і шо Голіш розвалив?

М
мира

головне не "шо зробили" з нормальними директрами, а "як" вони це зробили...

Т
Тетяна

А хіба в 11-ій школі досі не Попович Н.В. була директором? Її замінили на неї ж? Чи я чогось не розумію?

Л
Леся

Карпенко-хорша і порядна людина,чудовий фахівець.А от Голіша давно треба було гнати зі школи. Те,що Карпенко створив у школі-інтернаті,Голіш повністю розвалив. Голіш не мав поваги ні від педколективу, ні від учнів.Спасибі мерії за те, що,нарешті,школу 15 звільнено від Голіша.

ДІ
до Ірини

Лабош просто порядна людина... яка заслуговує на повагу... і нормальне поводження. Так як і Цифра і Голіш... А з ними всіма непорядно поступили... Не вважаєте?

П
педагог

обов'язково - думка педколектива...

І
Ірина

Лабош хай подякує мерії за таку посаду, бо це,я так думаю,краще,ніж просто уроки фізкультури.І,взагалі, хто такий Лабош? Ця влада його підняла і ця ж влада його опустила (вказала на своє місце).

Г
Гість

Ми на відкритому конкурсі (виборах) президента і парламент обрали... Якщо призначили нового директора, то треба спочатку подивитися як він працює, а не зразу обс*рати. Якщо дуже подобається старий і нізащо не хочете нового, то організовуйтесь, пишіть заяви, повідомте ЗМІ і т.д. Вчительський, батьківський і учнівський колектив має бути запобіжником поганих діянь керівника школи. А тримати директорів-пенсіонерів на 90% не треба, бо можна знайти людей молодших і нового мислення

Я
Я

Дивуюся, як Лабош, після того, як з ним вчинили, далі з цими пацюками працює? Витерли ноги об таку Людину... зовсім Бога не бояться... і його гніву... А мали б добре усвідомлювати, що за кожного даремно ображеного, прийде час відповідати...

Н
небайдужий

Шкода, що цирки-конкурси проводились по "понятіям" а не за положенням, згідно якого виграє найкращий - гидко............

ДЛ
До Людмили Ковач

А хіба цей факт: "я вже в червні знала, що буду директором у певній школі"... не підтверджує відсутність конкурсу як такого? Хоча б чесно написала, молодець! Біда в тому, що з Вами колись вчинять так само, як тепер з нормальними директорами. Просто Ви ще зараз вірите в них..., як колись вірили всі..., що якщо працюєш порядно, з тобою не можуть негідно поступити.... чи просто викинути як непотріб.. Ну нічого, земля ж кругла...

МР
мукачівецьдо редакції

Чому видалено коментар де написано як і для чого проводяться прозорі конкурси з присутністю групи психологів? Може тому, що там було написано про непрофесійних і бездарних ,безініціативних держслужбовців на державних посадах у нашому місті? Та мукачівці їх знають поіменно і не роблять з цього таємниці. Більше того, дивуються як можна непотріба поставити на держслужбу.Знають і відповідь - за гроші, тобто за хабар

Д0
До 01:54

Тай просто она уже засиділася довго в директорському кріслі. Пора було би уже міняти керівництво

Я
Я

Справедливость воссторжествует... вопрос времени...

ДК
До Кент

А шо вам директорка 14 школи, завжає? Ніби нормальна... Хоча у тій школі тільки вчителями та персоналом потрібно керувати.. Діти ж туди майже не ходять... вони ж зайняті... може тому їх і переселили... там не помітно... і приміщення вільні..

ДН
До Нінель

А хіба "конкурс" не був виставою? Був... Добре було б спитати у присутніх на конкурсі... або попросити ту ж Щербан та інших... на якій основі вони надавали перевагу замінникам Цифри і Голіша..? Та як вони далі дивитимуться в очі цим людям та їх сім'ям... а основне - своїй совісті... Може попросимо оприлюднити усі докази та підстави надання переваг?

ДЛ
До Людмили Ковач

Перепрошую, але Вам не заважав той факт, що Ви подаєте документи та претендуєте на посаду, на якій працює жива людина, не пенсіонер?

ВТ
Вот так повезло....

Да 11 школі повезло дуже. ... Пам'ятаю пані Попович з часів мого навчання в школі-коли вона тільки туди прийшла з 5 школи. Не знаю як організатор та керівник,але до дітей вона не може знайти підхід-та й не хоче.Із за неї я своїх дітей в цю школу не віддала. Їй до Ганни Федорівни ще дуже і дуже далеко! Шановна пані Попович!Будьте хоч деколи мякшою, та доброю. Ставтесь з порозуміння до учнів-знаходьте до дітей підхід-так це не легко,але дієво! Та й може добрим словом про Вас будуть згадувати

ДЛ
до Людмила Ковач

нічого особистого і негативного до претендентів не маю, але... є питання до нашої старої системи, яка ніяк не хоче змінюватися. щодо умов конкурсу http://osvita.uz.ua/dyrektoriv-mukachivskyh-shkil-pryznachatymut-po-novomu-dokument/

К
казка

я всім задоволена

ФН
фортуна- не фортуна

Щороку управління освіти робить інфографіку успішності випускників за результатами ЗНО.В школі № 13 ці показники покращились і значно кращі за школу -сусідів та директора Карпеко бортанули, а директора пенсіонерку - депутата залишили.ЧОМУ?

Н
нінель

Наприкінці навчального року у кожній школі проходив звіт керівника закладу.Тут батьки і працівники освітнього закладу мали можливість проголосувати на демократичних засадах, висловити свою думку, щодо роботи директора.Питання: кому потрібна ця вистава??? Робота всіх директорів громадськістю була оцінена задовільно.То для кого все це робиться? Чи в курсі містриня освіти про свавілля в галузі освіти молодого Мерчика?

Л
логіка

Народ! Ви вибрали цю владу, то й грайте за її правилами.Цілком підтримую ПЕДАГОГА.Аж смішно, але конкурсу не було ніякого.Всі конкурсанти знали про призначення по школам.Одних зовсім викинули за борт.Без обєктивної причини.

Г
гімназист

Цікаво скільки протримається ця пані, яка була палкою "прихильницею" молодого мера. А далі буде дуже прикольно......

Г
гімназист

у гімназії найкращий директор

И
Ир

А хіба можна назвати щось конкурсом... якщо імена майбутніх переможців конкурсу відомі... публічної інформації про програми кандидатів нема?

ЛК
людмила ковач

Я вже у червні знала,що буду деректором у певній школі.

1
1234

А чим директори гімназії і 15 школи неугодили... цікаво... Явно ж не пенсіонери... Ми в шоці від цих методів призначення і вибору керівників... хто вірить у якусь прозорість... може бути впевнений ...її немає...

ЛК
Людмила Ковач

Шановний агент 777, щодо стажу Ковачки, чітко повідомляю, що в мене освіта вища:магістр мистецтв,вчитель музики,заг. стаж-21 рік,педагогічний стаж -15 років. Якщо у вас ,шановний агент ,виникнуть ще запитання щодо моєї професійності,то чекатиму дзвінка,впевнена мій номер телефон у вас є..... Слабо підписатися власним іменем? А жаба то дуже давляча тварь.....розумію....

Я
Яя

І де ж мій коментар... не подобається..?

Д7
До 777

Це запитання до Андрія Вікторовича! Мабуть є якась лазєйка... якщо навчається у ВНЗ, тоді можна. А стаж? Уяви не маю. Може вона має пед стаж. Вона людина непогага... А взагалі, " все познается в сравнении"... почекайте до нового року. Тоді встигнете робити висновки про Ковачку.

ДП
До педагога

Наш коментатор "мукачівець" очевидно поняття не має як проводився конкурсний відбір... а юному меру... невигідно організовувати проведення прозорих, справжніх конкурсів... от тільки не розумію, інтелекту не вистачило внести зміни до положення про призначення нових директорів таким чином, щоб нікого не ображати... при заміні керівника на свого? Чи такому в Америці не вчать... а нормальні юристи від нього "збіжали"...?

Я
Я

Шановний мукачівець! А чому б меру не викликати усіх директорів шкіл - пенсійного віку, не подякуватм їм за хорошу роботу, вручити подяки з грошовою винагородою, до прикладу, та й попросити дорогу для молодих... Не було б того осаду, який є зараз... Надто цивілізовано було б, чи корона би впала?

1
11

Насправді, керівництву міста потрібне легко кероване "товариство" директорів шкіл. Тому таких і призначають...А старі директори, ті, що залишилися, тимчасове явище, допоки можна використати їхні голоси, як депутатів...., або не пройде нова хвиля об'єднання в НВК... СОРОМ!

7
777

конкурс - повна пародія, як можна обрати на конкурсній основі, якщо кандидат лише один, вимоги до кандидата - вища освіта та три роки роботи у школі, чи є все це у пані Ковач

К
Кент

А директорку ЗОШ 14 коли знімуть???

І
Ім'я

Конкурс... для нинішнього мера.. потрібно було б поміняти визначення в українських тлумачних словниках. Бо те, що він називає конкурсом, насправді тільки пародія...Смішно, а одночасно і жахливо усвідомлювати методи роботи "нової" влади. Сором....

П
правда

недумаю!!!!!

К
Катя

Цікавим є той факт, що незмінними залишились ті директори, чий голос можна використати у міській раді... Совпаденіє?

В
вчитель

У кольчинській школі нововведеня: щоб мати прихильність директорки школи(А ТОЧНІШЕ, ЩОБ ВОНА НЕ ГРИЗЛА ВЧИТЕЛЯ), вчителі повинні її задобряти різного роду подарунками. Але прихильність директорки після піднесених дарів триває рівно десять днів, далі треба робити нові "подношения". Та чи не краще її вигнати до сто чортів, бо се друга Балажка! Напевно в мукачівських школах цього ще нема.

П
правда

а гімназія нема пенсіонера а і так зняли директора бо комусь мішав . бо можливо щось знав і так робив як казала влада а робив для дітей і батьків працював як один колектив!!!!!!але треба як у всьому місті покласти кумовство на директора.щоб працювали лише як маріонетки так краще маніпулірувати людьми!!!думаєте великі гроші мають директори ні але ті хто відстоюють свої думки ті будуть завжди зайві!!!!!ганьба УКРАЇНІ ЯК ЗАВЖДИ МИ БОРИМОСЯ З КОРУПЦІЄЮ!!!!!!!!!!ХА ХА ХА

М
Мукачівець

Шановний "педагог". Майте совість перед Богом, коли пишете неправду. Конкурс відкритий, далі вже куди. Чи ви хочете щоб "Бори" працювали до кінця днів? Якесь невігластво і хамство , це говорить ще раз про однее, потрібно було давно робити конкурси і ротації , раз так ганебно не хочуть давати молодим дорогу.

П
педагог

ГАНЬБА!!! чому небуло публічного і прозорого конкурсу. Де ваша балогівська команда відкритість, де справжній конкурс, де громадські спостерігачі, де онлайн трансляція конкурсу і т.і. Знов ваші брудні схеми, підкилимні ігрища, призначення в доску своїх, лакеїв, які освіту перетворили на посміховище, де корупція, хабарництво, кумівство, сватівство процвітає? ніколи в Україні не буде справжньої освіти, з такими керівниками старими ЄЦівцями духовність, повагу, справедливість вбивають з дитинства! Соромно! Так далі не може продовжуватися. Визнати результати цього квазі конкурсу нелегітимними і прокуратура має провести розслідування за порушення законодавства в освітянській галузі Мукачева!

Д
Добрый

И чё кипишуешь? Твой коммент на модерции у пингвинов в Антарктиде.

A
alex

admin, де мій комент, він був у 11.11, а тепер нема. що правда очі коле

М
Мукачівець

Вважаю, якщо такі як Бора, який проробив 27 років( 27 ????), мав прийти та інші пенсіонери, подякувати та пропонувати молодим дорогу. Але ні, вони ще на конкурси прийшли. Не інтелігенція, а бидлота як та сама Анця Іваницька. Де ваша межа, чи ви хочете директори пенсіонери, щоб Вас як брежнева відправляли на покій?

Н
нннн

Чому коллектив не мая ніякого впливу на процес вибору. Це ж не управлінню співпрацювати з директором, а колективу, як педагогічному, так батьківському та й учнівському. А так виходить:"без меня меня женили"

ДК
де коментар?

чому видалили мій комент? вам уже скоро не буде што видаляти

1
1

се Мукачево детка. , лем у нас пенсіонери можуть займати керівні посади,а про старчеський маразм усі забули .слава Україні.

Е
ерош

Петрище оп'ять в 11шк заправляти буде? То не новий директор, а старий

Читайте також