Сім причин пити кефір щодня

259
0

Кефір є одним з найбільш корисних кисломолочних продуктів. Сприятливий вплив кефіру на організм і його користь роблять його незамінним для вирішення ряду проблем зі здоров'ям і самопочуттям.

Для кращого ефекту найкраще вживати домашній кефір на заквасках, у якому є безліч живих лактобактерій, яких немає в магазинних молочних продуктах.

Зниження холестерину в організмі

Високий рівень холестерину є причиною безлічі проблем з кровоносною системою організму. У боротьбі з холестерином розробляють спеціальні дієти, харчові добавки і системи харчування. Справа в тому, що контроль холестерину в організмі проходить за рахунок ряду біфідобактерій та пробіотиків, які в надлишку є в кефірі. Тому при щоденному вживанні кефіру рівень холестерину в тілі нормалізується.

Контроль рівня цукру в крові

Полісахарид, який міститься в кефірі, допомагає нормалізувати рівень цукру в крові. Емпірично було доведено, що контрольна група, члени якої щодня випивали склянку кефіру, мали кращі показники за вмістом цукру в крові.

Профілактика серцево-судинних захворювань

Кефір містить в собі такі елементи як полісахарид і фтор, а також вітамін К, які допомагають очищати судини і зміцнюють стінки капілярів. За рахунок цього знижується ризик утворення тромбів і регулюється тиск кровоносних судин. Все це є відмінною профілактикою атеросклерозу і тромбозу.

Підвищення міцності кісток

Завдяки високому кількості кальцію в кефірі, при його регулярному вживанні кістки насичуються кальцієм і стають більш щільними, що запобігає крихкості при ударах і пошкодженнях.

Запобігання появи карієсу

Завдяки високій кількості фтору в кефірі, він є відмінним засобом для профілактики карієсу. Щоденне вживання домашнього кефіру на заквасці запобігає не тільки карієсу, а й зміцнює емаль зубів. Такий макроелемент як фтор міститься в більшій кількості в домашньому кефірі, ніж в магазинному. Тому для профілактики карієсу рекомендується робити кефір самостійно на заквасці.

Профілактика алергії й астми

Кефір має здатність виводити токсини з організму і очищати кров. При цьому він пов'язує і побічні продукти, які при високій кількості в організмі викликають не тільки алергію, а й астму. Постійне вживання кефіру це хороший спосіб для профілактики алергічних реакцій і запобігання появи астми.

Нормалізація і контроль роботи кишечника

Як і всі молочні продукти, кефір володіє набором біфідобактерій, які необхідні нашому кишечнику. При постійному наявності кефіру в раціоні мікрофлора кишечника стає стабільною, завдяки чому запобігає появі дисбактеріозу і порушень роботи шлунка.

Для приготування домашнього кефіру можна використовувати закваски для приготування https://www.zakvaski.com/ua/production/kefir-new-vivo.html.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також