Сім'ї загиблих у Сваляві будівельників не отримають компенсації (ВІДЕО)

11
0

Сім'ї загиблих у Сваляві будівельників - не отримають державної компенсації.

Слідчі районної прокуратури з'ясували, що чоловіки працювали не офіційно. Нагадаю, нещасний випадок на будівельному майданчику стався позаминулого тижня. Під час демонтажу там обвалився металевий кран. Він поховав під собою трьох робітників. Більше подробиць у наших кореспондентів.

Це все, що залишилося від металевого крана вагою дев'яносто тонн. Він поховав під собою трьох людей. Двом будівельникам, які також демонтували конструкцію - вдалося вижити. Михайло - один із них.

Слідчі прокуратури Свалявського району з'ясували - керівництво будівельної фірми відправило на роботу бригаду, яка не була офіційно працевлаштованою.

Ігор Жураківський, прокурор Свалявського району:

- Працювали вони, як кажуть, так - гроші отримували в конвертах. Цей козловий кран, яка щоби там розрізати демонтувати його треба було певні навики мати, певну спецтехніку.

Іван Зарева, начальник управління Фонду соцстрахування від нещасних випадків

- Якщо ці люди не оформлені у встановленому порядку, не прийняті на роботу. За них не платили страхові внески, такі не можуть претендувати на відшкодування.

За законом у випадку смерті працівника на виробництві - його родині належить компенсація від держави в розмірі п'ятирічної зарплати. Проте Анна, в якої під краном загинув чоловік, не одержить ані копійки. Хоча, переконує дружина - він пропрацював у будівельній фірмі понад десять років.

Анна, дружина загиблого будівельника:

- Та він роками там робив, проробив роками. Фірма розпадувалася, чи як, чи на другу фірму їх відправляли робити, но в даний час він казав, що він працює на цій фірмі.

У будівельній фірмі від коментарів відмовилися.

Рідні загиблих планують позиватися до суду на керівництво фірми.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також