Сійярто обурений тим, що Україна зупинила транзит нафти "Лукойлу"

2063 11

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав "незрозумілим і неприйнятним" припинення Україною транзиту нафти російського "Лукойлу" до Угорщини та хоче підняти питання на засіданні Ради ЄС.

Як йдеться у заяві Сійярто, яку опублікував речник угорського уряду Золтан Ковач, глава угорського МЗС розкритикував рішення України зупинити транзит нафти "Лукойлу" до Угорщини та назвав його "незрозумілим і неприйнятним".

Сійярто заявив, що Угорщина знайшла тимчасові рішення для стабілізації постачань, але вони не годяться на довготривалу перспективу і потрібне "швидке рішення".

Сійярто наголосив, що Угорщина і Словаччина дуже залежать від постачання нафти через нафтопровід "Дружба" і від "Лукойлу" щорічно надходило близько 2 млн тонн.

"Це рішення серйозно ставить під загрозу безпеку постачань до Угорщини і Словаччини у довгостроковій перспективі", -  заявив очільник МЗС Угорщини.

Він закликав Україну відреагувати та сказав, що планує піднімати це питання на засіданні Ради ЄС із закордонних справ.

"Цікаво, що країна, яка прагне вступу до ЄС, ставить під загрозу постачання енергоресурсів до двох країн-членів, зокрема влітку, коли споживання на піку", – нарікає Сійярто. 

Нагадаємо, 18 липня Словаччина та Угорщина заявили про зупинку Україною транзиту нафти "Лукойлу". "Лукойл" перебував під санкціями в Україні з 2018 року, але вони були обмеженими – стосувалися тільки виведення капіталів, обмеження торговельних операцій та заборони участі в приватизації чи оренді державного майна. У червні 2024 року РНБО суттєво їх розширила, додавши, зокрема, заборону на транзит.

Коментарі

З
зємлєнскай

сіярно ззуйся ,трее боло людьми боти ,а не х..сосами ,

І
Ігор

Відрами нехай носять в обхід України! Довго вони випрошували таких рішень своїми діями.

НГ
но гат такоє

Но, йсим йїмили вікторків мало за тояші

Е
еколог

інтересно, а як ядерні відходи з Пакша возять на росісю? Раньше через нашоє Закарпаття возили. На штації казали, шо ті вагони дуже фонили.

ЧК
чисто комерція

а чого мацкалі не просять заключати договір на транзит? Чи то ми маєме просити? А, точно, ЄС казав мацкалям, раз не можете жити ги нормальні люди, то і торговати з вами не будеме,. Тому , сіяртико і іже з ними най ідуть лісом за поддержку мацкальських терористів!

В
вітряк

но тепер і нас будуть бомбити,доста пробалділи 2.4 роки,треба у Завидово покласти 5 Петриотів капусту стеречі

АТ
ага, точно

прийшов на пса мороз

М
Марія

Венгрія запищала. А коли вони не підтримували рішення про допомогу Україні, блокували санкції проти Росії, то тоді не думали, що їм це колись обернеться бумерангом.? На все воля Божа.

Н
нафтотрейд

за транзіт тре платити, пане С.

.
.....

Я не розумію що туй не ясно сосете путлерови а нафту купуєте через Україну сосіт путлерови тепер без нафти. Ще ігаз би перекрили то буде добре. Лим мадяр пак здуріє бо його політика построєна на дешевому пальному і газові.

ББ
Бертi бачi

планує піднімати це питання? xa-xa-xa

Читайте також