Сійярто озвучив 2 умови для вирішення конфлікту навколо українського закону про освіту

7
31

Про умови глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив після зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним і спецпредставником США по Україні Куртом Волкером

Перша умова — "жодне з прав угорської меншини не може бути відчуджене" - цитують Сійярто, сайті МЗС Угорщини.

Другою умовою має стати згода закарпатських угорців на зміни в законодавстві щодо освіти.

Міністр наголосив, що як тільки ці дві умови будуть виконані, угорський уряд не стане перешкоджати Україні.

— Доки обидві умови не виконані, на жаль, ми не можемо говорити про врегулювання ситуації - сказав Сійярто.

Нагадаємо, угорський міністр Пийтер Сійярто озвучив ідею приготувати для Закарпаття спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Дивіться також: Угорщина судитиметься з Єврокомісією через власний закон про вищу освіту

Коментарі

РУ
русинський Українець

Так смішать ті мадяри і мадярські холуї які тут в коментах розпинаються шось там "пувідять" і думають шо від їхніх "пувів" шось вирішується. Ви ніхто, і не тому шо мадяри- а тому шо тільки ниєте.. А Історію пишуть не ті хто ниє а ті хто шось робить.

КТ
Карпато-словин ти і тут?

Карпато словин? Слухай я би буже хотів на тебе подивитись , але не знаю в який зоопарк піти? не підкажеш часом?)

К-
Карпато - словин

Ищи , штовто. так тубі ся приходить писати. по маскальськьі ???? З якьіх ото причин ???? Туй што. по нашому кось ни розуміє ???? А вадь аудиторія туй 80%. маскальська ????? Ош так ти ся приходить .....

М
Михайло

До Євгена.....Вчи польску неборе Новий прем’єр Польщі вже розповів про українських біженців та "геноцид" на Волині https://www.eurointegration.com.ua/news/2017/12/9/7074851/ Поляков бомбит не по децки

К-
Карпато - словин

Повностю пуддержуву Корінного !!!!! А може тьі изделие №2 ? Пишеш што "русский " язьік окупанта , а сам на ньому шпариш !? И увін ( Корінний) правду написав ,ушиткьій Кієв говорить по маскальськи , и не лим Кієв , а й Днепр , Одеса , Харьков и Запорожье . а туй ся ймили до крьіхту мадяр . ШТО вам до них ? До 12.00 ; тьі тоже украйинців ни обзьівай хохлопітеками ! Исю войну зачали маскалі ! Ни всі украйинці , и далеко ни всі є шовіністами . НЕ треба ушиткьіх на рокаш змітувати . НАпример : Галичанин Андріїв и буковиниць Г енадій Москаль . ни всі є упоротьіми.

ДД
До до нижньої марги

Марго русский язык в Украине ассоциируется с языком страны-оккупанта и захватчика украинской земли.Вряд ли к нему будет применен зеленый свет.Сколько в современной России украинских школ их почти нету.Что сделала твоя страна оккупировав Крым с украинскими школами,она их ликвидировала.Так что заткнись изделие №2.

К
Корінний

Що ви стілько про мадярів говорите і журетеся що як вони українську будуть учити-як учили так і будуть учити.Чому не говорите що весь Київ і не лише він... говорить на *руском язике*а це мільйони людей а не пару тис. мадярів які вообще нереагують на той закон.Чи ви думаєте що у нас русько говорящих -НЕТУ.

ДН
до нижньої марги

В Европейском союзе 23 официальных языка:английский, болгарский, венгерский, голландский, греческий, датский, ирландский, испанский, итальянский, латвийский, литовский, мальтийский, немецкий, польский, португальский, румынский, словацкий, словенский, финский, французский, чешский, шведский и эстонский."Новый закон не предоставляет никаких решений для языков, не являющихся официальными языками ЕС, в частности для русского языка, наиболее используемого негосударственного языка. Менее благоприятное отношение к этим языкам трудно оправдать, и поэтому поднимает вопросы дискриминации", – цитирует решение СМИ. цацай залУпа

Б
Бачі

"Венеціанська комісія рекомендувала Україні уточнити норми щодо мов нацменшин у майбутньому законі про середню освіту, зазначив нардеп Володимир Ар'єв. У висновках Венеціанської комісії щодо українського закону про освіту немає рекомендацій змінювати статтю 7 про мову освіти, на чому наполягали угорські та румунські політики. Про це у Facebook написав народний депутат від Блоку Петра Порошенка, член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв. "Висновки Венеціанської комісії по освітньому закону: угорські й румунські політики не отримали для себе ні-чо-го. Немає рекомендацій змінювати статтю 7, через яку Угорщина влаштувала шантаж євроінтеграцією. Є рекомендація уточнити норми щодо мов нацменшин у майбутньому законі про середню освіту. Ще ЄС і НАТО днями висловили нерозуміння шантажистською політикою Будапешта. Цікаво, що уряд Орбана тепер говоритиме?"

Р
роздзявкалися

шавки.

ДI
До Istvan

Ха-ха три рази. Хто така мадярщина що би вирішувати в ЄС або в НАТО що не будь. Мадярщина в ЄС - шестірка місце якої біля відхожого місця. Як головні ігроки Німеччина, Франція, Англія, США вирішать так і буде. А мадярщині самій треба боятися аби не вилетіти з ЄС, дуже вона вже багатьом там набридла зі своєю істерією. І дарма вони сваряться з нами, однією з найбільших країн Європи. Земля кругла - ще зустрінемося і тоді все пригадаємо повною мірою.

ФЗ
фатіву з Лохова

Лошара темна, май скоро такого олиня ги ти не буде.

Л
льотчик

резолюція офіційно буде оголошена 11 грудня, а Європейська "Правда" живе в світі фантастики, і соответсвенно суть резолюції вони ще не читали. Стаття - знову туфта!

О
Олег

https://www.eurointegration.com.ua/news/2017/12/8/7074844/ Венеціанська комісія офіційно затвердила висновок щодо освітнього закону

I
Istvan

Для Петро. Ну, тогда насчет ЕС и НАТО и Украина пойдет на уйх...

ВД
Віталя до Фатів

"Не" з дієсловами пишеться окремо, або пиши на мові діда якому ти дупу підтираєш за форінти

В
Василь

Другою умовою має стати згода закарпатських угорців на зміни в законодавстві щодо освіти. Закарпатські угорці вже передали своє право голосу народним депутатам які їх представляють. Їх депутати мають змогу висловити думку своїх виборців у ВР. Але рішення ВР приймає більшістью, бо Закарпаття це теж частина України яка належить всім громадянам Украіни, а не не лише закарпатським угорцям. ВР своє рішення прийняла у відповідності до Конституції. І цей міністр це прекрасно розуміє. А відповідно ми можемо з чистим серцем послати пана міністра у... своє міністерство, а не вчити нас як нам жити на своїй землі.

Є
Євген

До відома причетних осіб. Антисемітами опікується Шабак, а сепаратистами - СБУ й фрілансери добровольчих батальйонів...

П
Петро

Сійярто озвучив 2 умови для вирішення конфлікту навколо українського закону про освіту. 1) Сійярто йде на йух. 2) Читай пункт 1)

Ф
Фатів

Порохоботи гавкайте дале бо більше нич незнаєте і нич вам несвітить . Завтра вам границі позакривауть та пак ся посерете і будете жити по новому у рабстві пороха та жидів. Скоро вашої окраїни небуде.

П
Пітьо

То мадяри под Московську дудку танцюють...

1
12345

Як там Лавров казав, "Дибббилы..." На жаль не розуміють...

Є
Євген

Панові Сіярто вже делікатно кажучи защемили яєчка до одвірка і дали ляща по ягідках, але Він ще приндиться...тре дотискати, що Добірне Товариство вважає?

4
456

До 123.....А ви готуйтеся бути блоковані на шаляху до ЄС та НАТО

О
останньому

Ниє тої сили і ни буде нигда у закарпатті,оби могла настройити проти нацменшин народ области.

С
Стойка

Цей політик таким чином розпалює ненависть українців до угорської нацменшини! Нібито закарптських мадярів хтось пригнічує в Україні

І
Історик

...згода закарпатських угорців на зміни в законодавстві щодо освіти. Ну це вже взагалі охреніли (((

1
123

Читач 2017-12-08 / 14:30:09 Венеційська комісія ухвалила рішення щодо скандальної "мовної" статті закону "Про освіту". Експерти не підтримали звинувачення з боку Угорщини та прийняла аргументацію української сторони щодо закидів, ніби мовна стаття Закону "Про освіту" звужує права представників національних меншин. Тобто шановні мадяри - готуйтесь вчити і вчіть українську державну мову!!!

1
111

Оце так! Угорщина сама зазнала критики за свій освітній закон Читайте більше тут: http://expres.ua/world/2017/12/08/275436-oce-tak-ugorshchyna-sama-zaznala-krytyky-sviy-osvitniy-zakon

ДО
До орбана

Чесно кажучи ви вже з сіяртоі виглядаєте клоунами перед закарпатськими мадярами.)

1
123

*патріоти* 08.12.2017 11:21 Шановне товариство !!!! Шукайте корінь зла в собі. Біла втому, що наш народ продає душу тому. хто при владі. Наші місцеві великі патріоти-угорці, ше в недалекому минулому служили партії соціалістів. Грощі крали наліво-направо, обріхували КМКС. Лише подивіть, шо осталося в Європейському домі в Берегово, як звідти пішла організація *КОМОТ*, розікрали до нитки- оргтехніку, транспорт. меблі коври. І все це дома у бувших працівників цієї оргнізації.А сьогодні ці патріоти з протягнутою рукою беруть гроші від КМКС. Вам не соромно ???? Дурна влада сусідньої країни, що не бере до уваги- продав раз продасть і другий раз. Народ- живіть з честю і тоді не буде мучити совість. Хоча де у вас совість!!!! В школах і садиках працівники відреклися від національності за одноразові дпомоги.

Читайте також