Сійярто передав Україні "план дій щодо розвитку співпраці"

350

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що під час зустрічі з українською стороною передав "план дій щодо розвитку співпраці", який зокрема пропонує розширити транскордонне економічне співробітництво та створити спеціальні економічні зони.

На пресконференції у Вашингтоні в середу, 10 липня, Петер Сійярто повідомив, що напередодні передав "план дій" українському колезі Дмитру Кулебі, й вони обговорювали його близько години.

"Я запропонував будівництво нових прикордонних переходів, реконструкцію мосту через Тису та нових залізничних сполучень, а також те, що ми повинні посилити нашу співпрацю в галузі енергетики, тому що очевидно, що якщо дві сусідні країни співпрацюють, то енергетична безпека може бути взаємно покращена", – сказав Сійярто.

Голова угорського МЗС додав, що "план дій" поставить відносини з Україною в "інші рамки розвитку", а коли Україна вивчить його, то надішле свої пропозиції.

Сам Кулеба після зустрічі із Сійярто сказав, що обговорив з угорським колегою "мирні ініціативи" його боса Віктора Орбана, а також двосторонню співпрацю.

Раніше віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина стверджувала, що у відносинах з Угорщиною Києву вдалось досягти успіху попри те, що уряд Орбана охоплює "специфічну групу людей".

Коментарі

Читайте також