Сійярто прибув до Мінська "говорити про мир" в Україні

18
16

Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто написав на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами Угорщина очікує, що всі члени міжнародного співтовариства якнайшвидше почнуть діяти в інтересах миру і уникати будь-яких кроків, які можуть призвести до продовження або ескалації війни.

"Це мирна позиція, яку я буду займати на переговорах у Мінську сьогодні" - заявив Сійярто.

Водночас він очікує критики свого візиту до Білорусі – це перший за дуже тривалий період візит європейського посадовця такого рівня до Мінська.

"Очевидно, що багато хто буде атакувати візит, але наша позиція чітка: канали комунікації повинні бути відкритими. Якби ми цього не зробили, я не зміг би сьогодні донести до вас заклик до миру" - заявив Сійярто.

Слід зазначити, що візит, зокрема, з високою ймовірністю викличе критику Польщі, яка тривалий час розглядалася угорським урядом як один з його найбільших союзників.

Однак через різні погляди на війну РФ проти України між Варшавою і Будапештом спостерігається охолодження відносин.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

С
Сіярто

Пес вонячий

С
Селюх

Селяне

К(
Крумпляш (не бульбаш)

А што у мадярів война з білорусами, ош вун приїхав в Мінск?

Е
Еге

придурок

ДН
До нижнього

Кіть завтра путін вдарить ядерков генератори вже маєме, будеме жити під земльов)

Ш
Шайтанамана

За цей тиждень повно аномалій сталося катаклізми

S
strijko

Пітьо Сі хоче щось розумноє фицнути , оби і вашим і нашим . Усі памнятавуть і Будапештський меморандум , і Мінські перемовини , ї що із того уйшло . Доста було .

К
КА

Дуже цікаво, про що полетів говорити Сіярто військовим літаком Угорщини і кого ще привіз із собою. Домовлятись, зливати інформацію? Особливо напередодні річниці вторгнення, навколо якої готуються кілька цікавих подій: виступ Путіна, візит Байдена в Польщу, ООН збирається виступити з якоюсь резолюцією. І все це на фоні підготовки Росії до наступу. Щодо Лукашенка, то в нього далі пухне голова, як виплутатись із війни, адже далі може бути тільки гірше, Білорусь під прямим прицілом військових стратегів НАТО.

Я
Я

Мадяри рауть оч?о се іх послідня возможность бо хочуть нашоє любимоє Закарпаттячко! Хрен ім а не нашу срібну землю!!!!! СБУ ЗАЙМІТЬСЯ ВЖЕ СИМА ПРИДАТИЛЯМИ УКРАІНИ!!! О ОСОБИНО ТИМИ КО ЗДАЄ НАШОЄ ЗАКАРПАТТЯ ОРБАНІСТАМ

ММ
миру мир

Лукашенко такі глобальні питання не рішає. Білорусь входить до складу Союзної держави з РФ. А в Росії такі рішення приймає тільки однин КГБшний персонаж. і плювати він хотів на якогось Сійярто чи Луку.

U
u1

Най уже хоч шо роблять, лиш би уже мацкалі пішли за поребрик.

М
Мукачівка

Сійярто циганський барига

НГ
Но гат такоє

То шось Пийтерке заблудив? Хіба крумпляний бацька вже вдома, а не десь по африках? Миротворці хренові знайшлися

І
Імро

Мадяри шось ся засиділи у складі євросоюза

М
Мирко

Як мож говорити про мир в Україні в країні котра нічого не вирішує на своїх теренах не те що в міжнародних відносинах?! Або пуста трата часу, або не про то буде мова.

К
Куклус

Може би вийшли з Європи мадяри... шось їх тягне у диктатуру і совковію як було з 1939р. По 2023р.

Читайте також