Сійярто у Києві заявив про подвійне громадянство для угорців. Клімкін: це скринька Пандори

8
5

Очільники зовнішньополітичних відомств України та Угорщини обмінялися заявами на доволі резонансну тему під час зустрічі в Києві.

З одного боку угорський міністр Петер Сійярто наголосив, що Будапешт виступає проти покарань за наявність в українських угорців, окрім українського, також угорського паспорту.

– Подвійне громадянство є абсолютно європейським феноменом. Тому наша позиція полягає в тому, що в Європі ви не повинні нікого карати тільки тому, що громадянин перебуває в громадянстві країни-члена ЄС і країни, що не є членом Європейського Союзу, – цитує угорського урядовця Європейська правда з посиланням на Інтерфакс-Україна. – Ми сподіваємося, що зможемо прийти до двосторонніх угод і не завдамо шкоди угорцям, які живуть в Україні.

У відповідь міністр Павло Клімкін зауважив, що поки Україна воює з Росією, легалізація подвійного громадянства – це скринька Пандори.

– Ми не хочемо відкривати цю скриньку Пандори. Проте мова не йде про покарання, – наголосив український урядовець.

Зауважимо, що за останні місяць-півтора в українсько-угорських відносинах відбулося особливе пожвавлення у спілкуванні якраз на тему прав українських угорців, зокрема щодо їхнього права на автономію та подвійне громадянство. Про це зокрема заявляв кілька разів офіційний Будапешт через низку посадовців.

Коментарі

В
вiталька

...сказав клімкін, сжимаючи в жебику потними ручонками канадський паспорт.

4
444

ВЕЛИКИЙ ВОІН якщо воюемо то чого не нападаемо? страшнооо****

П
Петя

Хлопці, про що ви там вообще говорите! Всьо і так ясно ги білий динь, нащо ісе ходіння вокруг до окола )))

5
55.55

Ніхто нікого не "карає". Або-або... Право вибору не є покаранням. Можна скільки завгодно часу жити в Україні угорцем, румуном або громадянином будь-якої європейської країни с правами нерезидента України.

7
77.77

Депутатів карати небудуть лем жибраків котрі благодаря мадярському паспорту кормлять цілу файту і несуть гроші в державу а депутати лем виводять у обшори! То кого треба покарати? І докв се маєме терпіти?

Читайте також