Сійярто: Угорська мова аж до університету - умова розблокування НАТО для України

23
13

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав умови Будапешу, за яких він розблокує проведення зустрічей Комітету Україна-НАТО на рівні міністрів, серед яких виконання вимог щодо прав угорських меншин.

"Передача зброї і безправ'я угорської національної громади не мають нічого спільного між собою. Ми не постачаємо зброю, бо вважаємо, що це однозначно призведе лише до продовження та ескалації війни. Якби українці відновили споконвічні права угорських меншин, ми б не блокували, а сприяли скликанню міністерського комітету Україна-НАТО. Ми чітко пов'язуємо це питання зі справою угорської меншини", - сказав Сійярто в інтерв'ю виданню Index, пише "Європейська правда".

За його словами, Будапешт хоче, щоб угорцям повернули ті права, які вони мали в Україні у 2014 році.

"Щоб можна було вивчати угорську мову аж до університету, щоб можна було закінчити його рідною мовою, щоб не треба було псувати угорські лекції в закарпатських культурних центрах українським дубляжем. Проблема зараз дійсно актуальна, адже з вересня цього року школи нацменшин практично припинять своє існування. Залишаться лише державні школи з навчанням мовами національних меншин", - сказав міністр.

Нагадаємо, в Угорщині вирішили перевірити чи на рідній мові вивіски по всій країні, натомість, на Закарпатті таке сприймається як "утиски нацменшин".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Д
докі

Пішов по адресу русского корабля1

Т
так

виду, ош другого варіанта орбанко з петіком не видять, як имитися за них по чоловічому. Бо то, шо онаджать сі фатьови, називаться шантажом. А враховуючи, шо з нами робить мацкаль, то як пособнічество трроризму назвати не мош. А з пособниками тероризму треба відповідно.

З
Закарпатець

ниє кому писок набити цим сраним монголобурятам... ану суча р и дому за урал

Р
реалісту

Простіше з Брюселя в Угорщину фінансовий краник перекрити і мадяри самі укопкають Орбана і Сійярто у гузицю.

V
vvv

До Реаліста. Повністю згоден. То нехай би вчили тих декількох угорців на їхній мові. Я знаю декількох, які закінчили УжНУ (іст.фак) на угорській мові, так зараз вони краще розмовляють на чешській ніж на угорській. Я думаю,що це нічого не значить на якій мові вчитися. І ще, цікаво, на якій мові вчаться угорці, наприклад, в Великих Селменцях (Словаччина), чи десь там в Румунії, Австрії, Хорватії?

Р
Реаліст

До 13.13...Залишать бо вигонять мадярів з нато то москаль туди ядерни ракети наставить

Ц
Ціґань

ерідь те о пічабо!!! дісноу!!

Б
Бачі

По-моєму, він мене налаштовує ненавидіти мадяр.

У
Ультиматум

Рекетіри, мадярські здирники)

МВ
мадярським воякам

Після закінчення цієї війни США, Великобританія, Брюсель залишать орбанівську Угорщину в НАТО? Який хосен НАТО з Угорщини?

НГ
но гат

нах пішли цигани зауральські, до.......яться до того, що мадяр туй будуть пи.....ти лиш учують мадярську мову!

Р
Реаліст

Абсурдна вимога яка нічого не коштуе Україні,з того ніхто не виграє,яка користь буде тим декільком угорцям від того?

М
Мук

Спочатку українська мова в Угорщині аж до університету.

Читайте також