Скандал. Судді "вкрали" перемогу українця на Олімпіаді

3
0

Стали відомі нові подробиці скандалу навколо суддівства бою українця Євгена Хитрова і британця Ентоні Огого на Олімпіаді, передає «Сегодня».

Нагадаємо, як повідомляв «Главред» раніше, судді вирішили, що в бою з діючим чемпіоном світу з Україною переміг британець.

За даними офіційного сайту Олімпіади, при рівному рахунку точних ударів судді проводять підрахунок «брудних» - неакцентованих ударів. У разі рівності і за цим показником арбітри просто називають того, хто, на їхню думку, був гідний перемоги.

У разі Хитрова - очевидна перевага українця і арифметична помилка, допущена арбітрами при підрахунку «брудні удари» вивели до чвертьфіналу британця.

Огого: 5 +5 +5 +6 +5 +6 +7 +6 +7 = 52,

Хитров: 2 +3 +3 +7 +6 +7 +10 +8 +7 = 53.

За регламентом змагань, боксерські поєдинки на Олімпіаді складаються з трьох раундів по три хвилини. У першому раунді, який українець як мінімум був не гірше суперника, перемогу віддали Огого - 5:3.

У наступній трихвилинці Хитров посилив натиск і двічі відправив суперника в нокдаун. Однак і цей раунд судді оцінили лише одним очком переваги українця.

У заключному відрізку Хитров повністю диктував свої умови, а британець намагався уникнути дострокової поразки і викидав на ринг капу.

Після закінчення поєдинку судді довго роздумували над результатом - рефері дві хвилини протримав в рингу боксерів, тримаючи їх за руки.

Судді нарахували рівну кількість точних ударів - 18:18.

Відзначимо, що в любительському боксі при рівності очок вважаються так звані «брудні удари».

Але й тут п'ятеро суддів заявили про нічию - 52:52.

За регламентом, в цьому випадку судді просто називають переможця: поляк, італієць, аргентинець, француз, марокканець проголосували, і переможцем оголосили Огого.

Наша команда оперативно подала протест на результат бою. Відзначимо, в залі був присутній президент НОК України Сергій Бубка.

Апеляцію підтримало також і те, що японцям вдалося повернути перемогу своєму боксеру Сатоши Шиміцу, якого визнали переможеним в бою з азербайджанцем Абдулгамідовим при вкрай спірному суддівстві.

Нагадаємо, як повідомляв «Главред» раніше, представники НОК України повідомили про підготовку документів для передачі справи до Вищого спортивний арбітраж Лозанни.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також