Скандальний законопроект про критику влади зняли з розгляду

10
0

Депутат Матейченко пропонував ввести кримінальну відповідальність "за зазіхання на авторитет органів влади"

Депутат Верховної Ради від фракції "Народний фронт" Костянтин Матейченко відкликав свій законопроект №2225, яким пропонувалося встановити кримінальну відповідальність за дії, що зазіхають на авторитет органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських об'єднань у вигляді виправних робіт на термін до 2 років, арешту до 6 місяців або позбавлення волі до 3 років.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Костянтин Матейченко відкликав проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави), оскільки вважає, що в ньому неправильно виписано норму, яку можуть трактувати двояко", - сказано в повідомленні.

Партія також уточнила, що Матейченко не пропонував вводити кримінальне покарання за будь-яку критику влади, а мав на увазі покарання за наругу над державними символами.

Нагадаємо, минулого тижня в парламенті зареєстрували законопроект №2225, що пропонує притягувати до відповідальності за суспільно небезпечні протиправні діяння: посягання на авторитет України, публічне приниження, наругу, осквернення або інші дії, спрямовані на підрив авторитету органів держвлади, місцевого самоврядування та об'єднань громадян, або цинічне, зневажливе ставлення і неприйняття як окремих структурних елементів системи держуправління (його відповідних органів), так і держави загалом.

Законопроект миттю зазнав критики громадськості, користувачі соціальних мереж пропонували також ввести кримінальну відповідальність для органів влади, які не реагують на критику суспільства.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також