Сканери штрих-кодів: проста класифікація

27
0

Ряд смужок на упаковці - відомий графічний малюнок, зображений на упаковці кожного товару. Чорно-біле зображення - загальноприйнята у світовій практиці система маркування продукції, в якій закодовані основні відомості про виробника, характеристиках і вартості.

Для зчитування даних при продажу або інвентаризації продукції використовують спеціальне обладнання - сканер штрих коду, який розпізнає маркування, нанесену на об'єкт у вигляді коду 1D або 2D, декодує її і відправляє на POS-термінал, касовий апарат або екран комп'ютера.

Виконання

В інтернет-магазині REEF запропоновані такі сканери штрих-кодів:

  • Стаціонарні. Таку техніку фіксують вертикально на стійці або вбудовують в стіл. Стаціонарна техніка зчитує інформацію в різних площинах;
  • Такі, що вбудовуються. Використовуються в супермаркетах. Моделі відмінно сканують дані під будь-яким кутом. Для зчитування маркування оператору необхідно щільно притиснути етикетку до сканера. При роботі з удосконаленими моделями досить просто наблизити товар до пристрою;
  • Ручні сканери-пістолети - портативні легкі пристрої, придатні для застосування в будь-яких торгових точках.

Зчитувальні елементи

Щоб купити сканер штрих-коду для супермаркету, невеликого магазину, складу або аптеки, оцініть можливості кожної моделі.

CCD

Для сканування апарат використовує світлодіоди. Принцип роботи наступний: елементи випускають розсіяне світло, після чого виконується проектування світлового пучка на матрицю. Технологія вважається застарілою, тому CCD-сканери зустрічаються в продажу все рідше.

Відстань зчитування досягає 15 см. Переваги пристроїв - проста конструкція і невисока ціна. Набувають світлодіодний сканер штрихкодів для складу або невеликої торгової точки. Це надійне обладнання, яке здатне швидко зчитувати маркування з мінімальною товщиною ліній (0,1 мм). Однак є й мінуси: невелика швидкість і складності зі зчитуванням нечіткої інформації.

Лазерні

Основна перевага лазерного сканера штрих-коду для магазину - дальність дистанції зчитування. В асортименті запропоновані моделі, що дозволяють сканувати інформацію з великої відстані.

В найпопулярніших моделях вбудоване дзеркало коливається, що дозволяє відобразити промінь від світлодіода під різними кутами. Тому до переваг всеспрямованих або багатоплощинних лазерних сканерів відносять можливість зчитування штрих-коду з товару в будь-якому положенні і без затримок. Цей варіант підходить для супермаркетів з великою прохідністю і складів.

Іміджеві

Ці фотосканер використовують інноваційну технологію Image. Пристрої оснащуються матрицями з високою роздільною здатністю. Апарати здатні фотографувати штрихкод повністю, можуть вважати потерті, частково змазані і пошкоджені лінії.

Відмітна риса іміджевих пристроїв полягає в здатності сканування лінійних, двомірних штрих-кодів, а також цифрового підпису або картинки.

НВО «Риф» пропонує різні види сканерів штрих-кодів від відомих світових виробників. Доставка здійснюється по Києву та іншим містам України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також