Скільки має коштувати асинхронний електродвигун: пояснює PRK

24
0

Купівля асинхронного електродвигуна обов'язково передбачає проведення інженерних розрахунків, виходячи з яких можна вибрати відповідний пристрій. Тільки в такому випадку забезпечується надійність, довговічність та стабільне функціонування робочої техніки із встановленим на неї двигуном.

Дуже важливо врахувати усі необхідні вимоги. Варто розуміти, що найдорожчий з існуючих електродвигунів асинхронного типу не завжди буде найкращим варіантом, тому що не всі його функціональні можливості можуть застосовуватися на конкретному об'єкті.

Що впливає на вартість асинхронного двигуна

Виробники випускають великий асортимент електродвигунів, що відрізняються за вартістю та технічними параметрами. Щоб вибрати потрібну модель, важливо спочатку визначити в яких умовах експлуатуватиметься агрегат. Також важливо враховувати заплановану частоту обертання, напругу та потужність, відношення моментів та параметри струму. Стійкість до агресивного впливу навколишніх факторів та підвищених робочих навантажень головним чином впливає на вартість.

Вартість асинхронних електродвигунів може змінюватись від 3 до 13 тисяч гривень і більше, тому важливо звертати увагу на такі характеристики:

  • у яких кліматичних умовах може бути встановлений агрегат;
  • стійкість до роботи за різних температурних режимах;
  • можливість експлуатації при підвищеній вологості, у приміщеннях з великим вмістом пилу у повітрі або на відкритому повітрі;
  • рівень захисту агрегату та персоналу, що обслуговує техніку із встановленим на ній електродвигуном;
  • яка система охолодження використовується у пристрої.

Для прикладу зазначену вище вартість асинхронного електродвигуна взято звідси, де представлений великий асортимент силових агрегатів, що відрізняються за технічними параметрами. Залежно від поставлених завдань та технічних вимог можна вибрати відповідний варіант за вигідною вартістю та не переплачувати за непотрібні робочі параметри, якщо це не передбачено потребами промислового об'єкта.

Що враховувати під час вибору

При виборі асинхронного електродвигуна важливо враховувати необхідні технічні характеристики, щоб забезпечити оптимальні умови функціонування. Також важливим фактором вибору є габарити двигуна. Довжина сердечника та потужність безпосередньо впливають на відстань між елементами кріплення, а також на діаметр валу та довжину корпусу.

Оскільки електродвигун є ключовим агрегатом, що впливає на функціонування та продуктивність обладнання, краще вибирати таку техніку у надійного постачальника ПРК, який надає електродвигуни та редуктори, що відповідають високим європейським стандартам. Надійний стійкий до навантажень двигун у майбутньому допоможе виключити ризики простоїв через ламання та непередбачені витрати через вихід з ладу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також