Скільки українці переплачують за імпортні автівки (Інфографіка)

2
7

Тема розмитнення автомобілів та придбання авто на іноземних номерах є однієї з найпопулярніших на Закарпатті та й загалом в Україні.

Це і тому, що аби розмитнити вживану іномарку в Україні, потрібно сплатити ввізне мито, акцизний збір, імпортний збір та ПДВ. У результаті вартість розмитнення може перевищувати вартість самого авто.

Свого часу редакція Mukachevo.net підготував розлоге дослідження про схеми легальної їзди на автомобілях на іноземних номерах, що набрало тисячі переглядів та передруків Закарпатці масово ринулися в автомобільний рай на закордонних номерах (СХЕМИ).

Водночас, видання Texty на основі даних від ЛігаБізнесІнформ підготували цікаву інфографіку про те, скільки українці переплачують за імпортні автомобілі. Дивимося.

Mukachevo.net

Коментарі

ДЛ
до лота

Ти сам на чому їздиш? Пішки ходиш, чи їздиш на москвичі? Ти подивися на яких розвалюхах тепер їздять люди - на жигулях, волгах і москвичах! Тобто ти хочеш сказати, що цей хлам корисніший для екології, ніж нові або тохи беушні автомобілі? І заважає продавати в Україні нові і беушні автомобілі по нормальним цінам як в європі, котрі не забруднюватимуть навколишнє середовище? Вітчизняного автопрому, котрого тіпа треба підтримувати, в нас немає окрім запорожця на китайських комплектуючих, який коштує як Audi A6 2007 р.в.. Яка причина всього цього? Чи лиш аби зализати?

Л
лот

По Україні дуже хороша інфографіка, але тільки в разі якщо уряд вболіває за власного автовиробника. По Грузії також дуже хороша інфографіка - уряд підтримує зовсім інші напрямки економічного розвитку. А припустимо до вартості авто на кордоні додається 0.00... і що - десятки тисяч одиниць автотехніки завозитимуть в країну щорічно, а варто замислитися над тим, що ця автотехніка до певної міри замортизована, концентрація шкідливих речовин у викидах значно підвищена і все таке інше. Хай вона поїздить ще років десять... і що отримує країна - екологічні проблеми з усіх боків. У виграші будуть лиш спекулянти. У програші - всі інші в тому числі й люди, які умовно кажучи виграли від придбання дешевої якісної автівки.

1
123

Підтримую "словаки!" , з нашою владою , наші люди при своїх зарплатах мають їздити на цуравих маршрутках або на старих ладах,жигулях,москвичах, запорожцяХ.Найбо собі зробили такі автопарки ,тоді було всьо по другому.

С
СЛОВАКИ!

В будь якому випадку на словацьких номерах б/у машина коштує в рази дешевше ніж в Україні. Тому про "переплачувати" тут стаття ні про що... Покажіть мені людину яка продасть Мерседес навіть 2000 років за 1,5 тис. доларів в Україні. Нікого! А за кордоном такі самі на тебе пригають, лиш би у них купити - бо для них то вже не машина. Тому я краще переплачу і нехай вийде 3 тис. доларів но в мене буде імпортна машина бізнес класу - а в моїй любимій країні з політиками - дебілами максимум на, що можу розраховувати ладу.

П
патрон

всетаки машина на укр.номерах може кататися по цiлiй Украiнi без проблем,а авто на чужих номерах лише кататися бiля границь.Купiть вiд мене машину :) на наших номерах :)

О
Оксана

Лохотрон переплачувати в два рази.Даже той газ iмпортний уже россiя готова продавати украiнi по 200$,при тому шо наш украiнский газ яцинюк продае нам по 350$ а до яценюка наш газ був 50-100$ i то по курсу 8.2 за $.тоесть подняли газ в 7 раз.А зарплати були 250-500$ а щас 100-150$.Тоесть зараз весь iмпорт вирiс в цiнi в два-три рази,людям треба бiльше в три рази працювати аби купувати iмпортнi товари.Це вiд побутовойi технiки до автомобiлiв.А ще два роки назат говорили шо асоцiяцiя с ЕС дасть нам дешевий iмпорт.А результатi асоцiацiя вже пiдписана,но зато тепер будемo купувати в три рази дорожче товари i автомобiлi з ЕC,чим два роки назад без асоцiацiйi.Хотiли з економити 10-20% получили прирооста 200-300% завдяки реформатору яценюку,i кулi влоб.

Л
Лариса

я не переживаю по поводу этого

Читайте також