Скоро Уж повністю опиниться під кригою (ФОТО)

10
1

Батькам слід попередити дітей про небезпеку. Мукачево.net вже писало нещодавно про те, що Уж сковує крига. Сьогодні цей процес став геть очевидним.

Прибережна лінія річки вже добряче охоплена кригою, а руслом пливуть згустки льоду. Саме так і починається процес замерзання річки. Наразі качки ще мають простір для плавання, але у разі, якщо Уж повністю замерзне, а це,  огляду на прогнози синоптиків до похолодання, може статися протягом тижня, доведеться опікуватися виживанням качок, як це було минулоріч. Добре, що у закарпатських МНСників вже є досвід  таких дій.

Однак, значно більше занепокоєння  викликає те, що великою спокусою для дітей є погуляти по кризі. На набережних Ужа знаходиться кілька шкіл: ЗОШ №3 та №5, а також Лінгвістична гімназія ім.Т.Шевченка. Важливо, щоб дітям у школах пояснили небезпеку ходіння по кризі. Також це слід зробити батькам. І попередження повинні бути суворими.

Як стало відомо Мукачево.net, минулоріч заборона ходіння по кризі для учнів Лінгвістичної гімназії була настільки суворою, що за порушення належало негайне виключення з гімназії. Завдяки такій суворій позиції директора Михайла Мегеша, ніхто з дітей не схотів ризикувати і трагедій вдалося уникнути.

Коментарі

L
lost

Таке деколи буває зимою..

Читайте також