Слідами Бедя: в Будапешті опозиція вимагає надати списки українців, які незаконно отримали угорське громадянство

6
9

Опозиційна угорська партія Демократична коаліція (ДК) закликала уряд Віктора Орбана повідомити яким чином закарпатський єпископ Віктор Бедь зміг отримати угорське громадянство. А також розкрити списки українців які незаконно отримали угорські паспорти.

9 травня керівник депутатської групи парламенту Угорщини Гергей Орато на прес-конференції повідомив про те, що президент країни Янош Адер відкликав угорське громадянство у закарпатського священика. Адже, за його словами, Віктор Бедь відомий як антиугорський діяч.

Тож Орато звернувся до уряду із запитом, аби нарешті було оприлюднено кількість українців, яким "таємно" було надано угорське громаданство.

«Скільки українців, які не мають нічого спільного з угорцями, які не володіють угорською, будуть голосувати за партію «Фідес» 26 травня на виборах у Європарламент?», — риторично запитує угорський політик.

За його словами список закордонних угорців нині перебуває "під прикриттям" нинішньої влади. Тобто невідомо, хто має право голосу, а хто ні.

Раніше повідомлялося, що головний прокурор Угорщини Петер Полт повідомив, що прокуратура Угорщини відкрила 370 кримінальних справ проти українців, які незаконно отримали угорське громадянство.

Коментарі

Ш
Шоні

Троцкій горчкоголовый,не знаєш чуму не годни повісти два слова на муві!? Бо з вашув бандерувськув мувув у жебри і голод мош лем домуватися.Тому люди вчать ту мову,котра дасть їм достойноє жыття!

M
miklos

Чому не перевірять, як без знання угорської мови отримав громадянство сільський голова Коритнян Ігор Бадида ?

Т
Троцкій

Хехе. Аж повеселився. Анулють їм громадянство, бо не знавуть угорський ньелв. Чомусь їх не дуже хвилює чому випускники 11 угорського класу в Україні не можуть сказати два слова українською. Вони навіть боряться за це.

1
11,18

Розумне зауваження.Але за 500-700 євро не обов"язково знати нем тудом (nem tudom)...

+
++++++++;

Пан КІЧКОВСЬКИЙ!Х-хат...І ЗАБЕРУТЬ у тя ПЕНСІЮ МАДЯРСЬКУ.як у бувшому Голові Закарпатської Обл.Ради.На кулько заву ВИ-МАДЯРСЬКУ МОВУ НЕ ЗНАЄТЕ а ні бельмеса.. МожеВам повернуть???українську пенсію,а може й ні??

К
Кічковський

Но бозмег, так і пенсію забрати годні.

S
Stepan

Якщо володіє УГОРСЬКОЮ мовою, то громадянство отримав ЗАКОННО. А тепер напевно вирішив "піти в політику" і боїться, що подвійне громадянство йому в цьому зашкодить.

ДК
Дн1провська кузня.

В Угорщин1 вс1 так1 хорош1,що аж ....хочеться!

P
Pospok

Ото ще мразь -Бедь..Всі почти такі ПОПИ!Бедь був комсомольський активист колись..плотім скіки людям у закарпатті голови дурив-а сам втіхаря мадярське ДРУГЕ громадянство-вот такий член Руху-політ.партії..Пристосуванець продажний....

Читайте також