Слідом за Закарпаттям топить сусідню Угорщину

5
0

Унаслідок проливних дощів і танення снігу в Угорщині під загрозою підтоплення опинилося 270 населених пунктів. Третю, найвищу ступінь захисту від повені, оголосила у п'ятницю на угорсько-українській ділянці Тиси між містами Тісобеч та Вашарошномень Верхньотисянська дирекція у справах охорони довкілля і водогосподарства Угорщини.

У 14 областях Угорщини дощовими і талими водами залита територія загальною площею понад 300 тисяч гектарів. За інформацією генеральної дирекції з захисту від катастроф Угорщини, у 270 населених пунктах проводяться роботи із захисту від підтоплень, усунення загрози повеней здійснюють понад 3 тис. осіб. Із зони підтоплень евакуйовано 24 людини.

Надзвичайно критична повенева ситуація склалася у сусідній з Україною Саболч-Сатмар-Березькій області. Внаслідок інтенсивних дощів у басейні водозабору, що знаходиться у прикордонній частині України та Румунії, наростає загроза повені на угорській ділянці Тиси. За прогнозами Верхньотисянської дирекції у справах охорони довкілля і водогосподаоства Угорщини, рівень води на угорсько-українських ділянках Тиси може наблизитися до рекордного 934-сантиметрового рівня. Такий максимальний рівень води біля прикордонного Вашарошнаменя було зафіксовано у березні 2001 року, коли внаслідок прориву дамби на Тисі Угорщина зазнала однієї із найбільш руйнівних повеней.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також