Словаччина дозволить українським літакам сідати в Ужгороді і після закінчення угоди

9
0

26 червня цього року закінчується термін угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту «Ужгород».

Маневрування літаків при посадці в Ужгород здійснюється через повітряний простір Словаччини саме завдяки цій угоді, яка підписувалася, коли Словаччина ще не була членом ЄС.

Для укладання нової угоди необхідно здійснити сертифікацію провайдера аеронавігаційного обслуговування України Європейським агентством із безпеки авіації (EASA). Саме такі вимоги висуває Виконавчий Регламент Комісії Євросоюзу.

Тільки після такої сертифікації Словаччина може делегувати право спецпідприємству України обслуговувати повітряний рух у частині словацького повітряного простору.

Але, Слваччина знову пішла на уступки і днями було прийнято рішення про те, що після закінчення дії угоди вона й далі дозволить маневрувати українським літакам на своїй території при посадці в Ужгород.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також