Словаки і чехи воюють проти України у бригаді "Пятнашка" на боці ДНР (ФОТО)

14
17

Як стало відомо, у складі так званої 15-ї інтернаціональної бригади "Пятнашка", що воює на боці сепаратистів Донбасу, було створено чесько-словацький підрозділ з найманців.

Про це повідомляє словацьке видання Aktuality, яке взяло інтерв’ю у представників підрозділу.

Анонімний найманець-словак розповів, що у бригаді воюють чотири чеха та чотири словака. Найбільш відмий з них 26-річний словак з позивним "Сойка" (Мартин Кепрта). Нині він знаходиться на лікуванні через поранення. Ще один словак має травму - обпалену руку, коли стріляв з РПГ.

Утім, анонім каже, що в основному словаки і чехи не є командирами, а є звичайними солдатами або консультантами. У тому числі займаються розвідкою. Брали участь у бойовій операції під Дебальцево, а з початку травня перебувають під Мар'їнкою. Розповідає прибічник сепаратистів, що військові дії не припиняються ні на мить, і в них щодня є поранені.

З його слів всі найманці отримують зарплату - близько 8.000 гривень на місяць. Живуть в казармах, де є вода, опалення і умови для проживання.

Каже, що "Пятнашка" складається з 15 бійців-найманців, командирів-росіян в них нема. Свої імена не розкривають, аби потім не нести відповідальності у власній країні. Наразі відомо лише про Мартина Кепрта.

"Ми сприймаємо Євросоюз як диктатуру, а НАТО – як агресивний блок. Це наш метод боротьби з ними", - розповів словацький найманець. Він стверджує, що у Чехії та Словаччині триває набір "волонтерів" для участі у військових діях проти України.

На думку словацького найманця, війна на сході України може завершитися лише коли у конфлікт втрутиться третя сторона - НАТО або Росія.

Каже, що мотивація у всіх різна - одні вирішили "погратися" у війну, інші заробити гроші - як авантюристи. Є чехи, які мають російське коріння і тому вирішили за свій обов'язок захищати росіян.

"Деякі з нас планують повернутися додому, інші ні. Адже, якщо людина одного разу взяла зброю до рук - їй вже нелегко буде повернутися до нормального життя", - каже словак-боєць "Пятнашки".

Чи були такі, що втікли з бригади одразу як зіштовхнувся з військовими реаліями на сході України, співрозмовник відповісти не забажав...

Мukachevo.net

Коментарі

М
Мефедрол

Ті словаки там є фашист максим він там нюхіс травку ширку пролдає а тобі по барабану

C
Cech

Smrt banderovskej chunte! Smrt ukrofasistum !

С
Серега

Настоящие мужики!!! Защищают народ от мразей которые только могут из-под тишка артеллерией города обстреливать

И
Иван

Мрази !Надеюсь повоюют недолго как и положенно подохнут собачей смертью ,на УКраинской земле!

Ф
фактови

кіть помните-бола ночна ходьба по вариши із факелами коли вариш спав. та то скорше бола треніровка.інтересно ко тих дебілів завіз у вариш і удкіть!

Н
Нате

ваша хата за арпадом скорее.малосьтеся сайтами туйки попутали навірно.

Н
Ната

шо то за відповідь " они же не против Закарпатья воюют" а Закарпаття то не Україна? Якщо так думати буде кожен з другої області то што з того буде? Чи шо моя хата з краю?

Т
толе

для такого стада и вырыла ров.сейчас лето-пущай воды пустят.СВИНЬИ болото любят после годичного говна хоть поваляються и нехер ЭТУ ЗАРАЗУ ПО МИРУ РАЗВОДИТЬ.

П
Пепе

жизнь там же сказка.там все не работают а только кушают и на машинах катаются.это же эуропа.а эти скорее пошли что еще икру хотят кушать черную.и заморскую-баклажанную

Т
толя

То что там много СОЛДАТ УДАЧИ , ни для кого не секрет . Тут важно другое . Всьо это у границ россии . Для них матушка вырыла ров . Поставила заградотряды из грушников . Ведь эти солдатики потихоньку возвращаются в россиюшку с автоматиками . Во заварили для себя проблему КАЦАПЫ .

П
Пепо

Клали словаки з чехами і на українців і на сепарів,їм війна ненужна,воюють опущені життям бо гроші треба і все одно їм в кого стріляти.Потом читайте там же шо неможуть тих вояків додому привезти похоронити.

ДЗ
до Закарпатец

три хромых чеха из числа имигрировавших русских прям мего-недо-армия. А ты бы лучше пошёл и помог впопучленцам в их борьбе, глядишь сделал бы что-то хорошее, например, удобрил бы землю дамбаскую своим трупом.

ДХ
до ххх

Все правильно,мы хорошие,а соседи все сепари.

З
Закарпатец

в семье не без урода одна паршивая овца все стадо портит

0
001-му

они же не против ЗАКАРПАТЬЯ воюют!

П
Пітьо

Прапори денеера показують... ви ще агітуйте за вступ до терористичних угрупувань. Умови розписали. Телефони дайте, адреса. Якась реклама прямо. Включайте мозги тупі адміни! Нашо ця стаття? Чи ви за денеери?

0
001

бачите як вас братський народ любить)

Читайте також