Словаки масово скуповують дешеве житло біля кордону в Угорщині

41
5

Угорські населені пункти на півночі країни в області Боршод, де проходить угорсько-словацький кордон, за останній час стали дуже популярними серед словаків.

Громадян Словаччини притягують дуже низькі ціни на нерухомість у цьому регіоні. Хоча явище далеко не нове. Таку тенденцію помітили ще у 2011 році. Ціни на будинки у Братиславі та інших словацьких містах залишалися досить високими.

Тоді чимало словаків почали купувати нерухомість в угорському Мошонмадьяроварі, що також розташований зручно - майже поруч з австрійським кордоном. Популярними надалі стали й інші прикордонні регіони.

Для порівняння: у Кошице сімейні будинки коштують від 35 000 до 75 000 євро, тоді як у області Боршод-Абауй-Земплен в Угорщині невеличкий будиночок можна придбати всього за 10 000 євро.

Ремонт житла в Угорщині також значно дешевше зробити, а розвинута інфраструктура міжнародного сполучення дозволяє без проблем їздити на роботу.

За останній час ціни на нерухомість у Словаччини ще більше зросли. У Кошице лише за один квартал 2020 року ціни на квадратний метр житла зросли в середньому на 24 відсотки. Найбільше саме на сімейні будинки.

Якщо у Кошице середня вартість квадратного метра нерухомості становила 1325 євро у 2020 році, тоді як у Північній Угорщині - лише 373 євро. А у сільській місцевості області Боршод ще дешевше - близько 198 євро за "квадрат".

Сьогодні популярністю користується нерухомість, що розташована навіть на відстані 60-70 кілометрів від кордону. При цьому деякі словаки купують будинки в Угорщині в якості дачі або житла для відпочинку, а не для постійного проживання.

Інколи можна було придбати будиночок і за 800 євро, практично мінімальну зарплату в Угорщині.

Закарпатці також часто купують нерухомість в селах Угорщини поблизу кордону. Наприклад, у прикордонній Лоні можна було придбати одноповерховий будинок за приблизно 5000 євро.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ДР
До редакції

Гарантую винагороду автору статті в 100 тис € при умові надати точну адресу сімейного будинку в КОШІЦЯХ за 35 тис € , навіть за 75 тис €. P.S. продавай парадички і сливи на Зеленому п'яцу , а не вводь в оману , й так далеких від теми ,читачів .

Ф
Фахівець

Стаття для дилетантів чи просто для заповнення місця на сайті ? Словаки навпаки намагаються позбутися будь-якої нерухомості у прикордонні . І це триває вже понад рік . Щодо цін на нерухрмість в Словаччині, то здивую редактора статті , що сімейні (родинні) будинки в Кошіцях стартують від ~ 3 тис € / м.кв + висока ціна за землю (поземок) + місце розташування .... Отже , якщо в Мукачеві добротний будинок "ЧехоСловацької доби" коштував би ~ від 250 тис $ (доларів) , то ідентичний в КОШІЦЯХ ~ множте на три (в євро € ). Щодо квартир (бітов) в Словаччині, то ціни космічні . Гарзонка (студія ) в 24 -32 м.кв. коштуватиме біля ~ 90 тис € ; двокімнатні ~ 80 - 120 тис€ (в залежності від місця розташування) ; трикімнатні ~ 120 - 170 тис€ . А вже преміум клас (будови 30 - 40-их років) в суми від 240 - 360 тис € (за 100 - 120 м.кв.) і до 500 -700 тис € (за апартаменти в центрі і центральних частині міста . Звичайно є будинки і 1 - 2 млн € . Ось така "чудна" математика , як кажуть серби.

ДШ
До шмірглія бачі

І той знайомий тобі вамош житиме в циганському бударі ? Межи циганьми у циганській Мадярщині ?

Т
Тиоо

Сімейні будинки в Кошиць від 170-200 тисяч мінімум

ШБ
Шмірґлі бачі

Знаю єдного нашого вамоша. Тот дістав утлевел і купив у циґанина хижу в Ловні за 800$.

Читайте також