Словацький кордон закриють на три місяці

9
0

Щоправда лише для легкових автівок та пішоходів

Невдовзі легкові автомобілі не зможуть перетинати українсько-словацький кордон через пункт пропуску «Ужгород-Вишнє Немецьке». Пов’язано це з реконструкцією пункту на словацькій стороні, яка є одним з головних завдань щодо виконання вимог приєднання Словацької Республіки до Шенгенської Угоди.

Розпочинається реконструкція (яка буде швидше повною перебудовою – планують знести стару будівлю, збудувати нову, а також п дорожніх смуг і вирівняють дорогу для зручності водіїв) 19 лютого, в 00:00 годин, а завершиться орієнтовно наприкінці травня. У цей період через пункт пропуску не пропускатимуть легкові автомобілі та пішоходів. Автомобільний перехід доведеться здійснювати через пункт пропуску «Малий Березний-Убля».

Натомість і надалі зможуть перетинати кордон в Ужгороді дипломатичний транспорт, вантажівки, мікроавтобуси, що переміщують товари та предмети, які підлягають оподаткуванню митними податками та зборами і рейсові та туристичні автобуси, що мають більше 15 посадочних місць (щоправда у період збільшення туристичних автобусів їх перенаправлятимуть до «Малого Березного-Ублі») А також транспортні засоби, придбані громадянами резидентами України, а також нерезиденти, що прямують транзитом через митну територію України.

Про це повідомили під час прес-конференції в.о. начальника Ужгородської митниці Михайло Кочіш та перший заступник начальника Чопського прикордонного загону Сергій Гаркуша.

ЗІА «Простір»

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також