Службовці сільради на Закарпатті „насмітили” на 1,5 млн. грн.

8
0

Днями прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу відносно службових осіб Нижньоворітської сільської ради за фактом зловживання владою та службовим становищем і забруднення або псування земель ( ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 239 КК України).

За інформацією старшого помічника прокурора області з питань додержання законів на транспорті Олександра Кудальчака, встановлено, що у червні 2006 року службові особи Нижньоворітської сільської ради, всупереч Закону, створили на території урочища „ Хрещата” сміттєзвалище.

До того ж, ці службові особи, знаючи, що влаштоване ними сміттєзвалище функціонує незаконно – без відповідних дозволів, протягом 2007-2010 років заключали договори із суб”єктами господарювання з навколишніх сіл на користування цим сміттєзвалищем.

Так, протягом останніх чотирьох років, на цю ділянку площею 0,79 га, яка до того ж знаходиться в охоронній зоні магістрального нафтопроводу „Дружба”, вивозилося сміття з навколишніх сіл.

Таким чином, через зловживання службовим становищем посадових осіб Нижньоворітської сільської ради, інтересам держави завдано шкоди на суму понад 1 млн.483 тис.грн.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також