Смерть немовляти в пологовому будинку не пов’язана з відключенням світла

7
3

каже головлікар пологового

Смерть новонародженого хлопчика в Ужгородському пологовому будинку не пов’язана з відключенням електроенергії. Головний лікар Ужгородського пологового будинку Володимир Панаїт повідомив, що малюк народився у 26 тижнів, важив 1 кг 100 грамів. Під час відключення електроенергії лікарі вручну підтримували в робочому стані апарат дихання, проте врятувати дитинку не вдалося. На той момент (10 грудня) в інкубаторах перебували ще троє малюків. З ними все гаразд. Коментар В.Панаїта з приводу загибелі немовляти ZAXID.NET надав прес-центр управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА 15 грудня.



Зі слів головного лікаря, дитинка після народження одразу була поміщена в інкубатор. Їй діагностували: внутріутробну інфекцію плоду, респіраторний дисстрес, синдром важкого ступеню, крайній ступінь незрілості органів і систем. За статистикою західних лікарів, у таких випадках виживають лише 2-3 % діток, йдеться в коментарі.



В.Панаїт також повідомив, що дизельну установку було придбано шпиталем 2-3 місяці тому. При відключенні електроенергії мав спрацювати стартер. Чому цього не відбулося, зараз з’ясовують.



Електроенергію увімкнули о 19.00. Хлопчик помер о 19.55. Як раніше повідомлялося, електропостачання пологового будинку зникло о 18.15. Головний лікар також спростував інформацію про те, що з початку року це вже третій випадок відключення шпиталю від енергозабезпечення.



Прокуратурою Закарпатської області скеровано повідомлення про загибель дитини через відключення електропостачання в Ужгородському пологовому будинку до прокуратури м. Ужгорода. Міською прокуратурою буде проведена перевірка згаданої інформації і буде вирішене питання в порядку ст. 97 КПК України.



Коментарі

M
mukola

Ne xoche golovnuj likar vidpovidatu.. Zalko ne posadyat nikogo,za bezlad.

Р
Реніматолог

Поясню, що таке `вручну підтримували апарат дихання в робочому стані`. Це означає, що дитину вентилювали з допомогою груші, тобто постачали в її легені палатне повітря. А апарат підключений до струму постачав в організм кисневу суміш. Це дві великі різниці. Вважаю, що дитина повинна була жити.

Г
Гарік

Чому не спрацював стартер? Бо він був повністю відключений. Олег, батько немовляти, сфотографував цю установку. До неї не було навіть прокладено кабелів. Інша справа, що за сьогоднішній день її, нарешті, підєднали. Але фото, речовий доказ, залишився.

Читайте також