Смерть у термальному басейні в Берегові: про що розповідають свідки трагедії

36
1

Смерть у термальному басейні в Берегові: про що розповідають свідки трагедії

За інформацією 40-річному чоловіку у термальному басейні НСБ "Закарпаття" в Берегові раптово стало зле, після чого він почав тонути. Врятувати молоде життя не вдалося...

Першим про надзвичайну подію повідомив мешканець міста Олексій Калакуцький. Він звинувачує у трагедії як самих відвідувачів, так і керівництво закладу.

"Сьогодні вранці у басейні спорткомплексу трапився трагічний випадок - втопився молодий чоловік 40 років. Чому це сталося? Нехтування технікою безпеки як (з боку самих) відпочиваючих, так і керівництвом спорткомплексу. Адже дозволяють купатися у цій специфічній сірководневій воді більше години, а це категорично заборонено", - стверджує він.

Деякі учасники дискусії про причини трагічного випадку на Громадському форумі Берегівщини у Facebook твердять, що проблема не в тому, що довго купатися у термальній воді не можна. Натомість не можна перебувати довше 5 хвилин біля джерела із високим вмістом сірководню. Про це попереджає спеціальний плакат, встановлений біля басейну.

"Напередодні закриття басейну на профілактичні роботи, керівництво термальних басейнів спортбази "Закарпаття" замовили нашому рекламному агентству цілий ряд інформаційних матеріалів з метою доведення до відвідувачів повної картини користі термальних вод, а також можливих негативних наслідків при нехтуванні ряду застережень.

При вході в басейн на інформаційному стенді розміщені рекомендації про перебування в басейні, а на території самого басейну вивішена замітна всім (хто хоче побачити) таблиця з важливими попередженнями", - повідомив керівник рекламної агенції "Атлант" Олександр Рябіков.

"Люди, які були присутні казали, що "швидка" приїхала за 20 хвилин. Медсестра і рятувальник не могли, а може і не мали чим надати першу допомогу. Крім масажу серця нічого не робили. Шкода що так сталося", - написала ще одна місцева мешканка.

Натомість безпосередні свідки кажуть, що ця інформація не відповідає дійсності - швидка допомога приїхала буквально за 5-7 хвилин:

"Була свідком цієї трагічної події. Це сталось через 20-25 хв після відкриття комплексу. Дії рятувальників та медперсоналу не можна назвати професійними".

Є також версія, що у чоловіка стався інсульт, він був гіпертоніком та хворів на цукровий діабет (а це основні протипоказання для відвідування термального басейну). Отже, не витримало серце.

"Раніше без медичної довідки відвідувати басейн заборонялось... Це мабуть ще одна причина такої біди".

Утім відповідь про причину смерті немісцевого відпочиваючого мають дати правоохоронці після проведення необхідних експертиз. Як стало відомо за фактом смерті наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 115 “Нещасний випадок”.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Т
Троцкій

Там у басейні, біля отих "бульбашок" і здорова людина очманіє. А деякі фанати по півгодини тусуються.

Читайте також