Смертність від СНІДу в Україні вища, ніж в Африці (ВІДЕО)

13
1

Ризик померти від СНІДу у ВІЛ-інфікованих українців вищий, ніж в найбільш уражених епідемією регіонах Африки. Про це в інтерв'ю ВВС заявив виконавчий директор Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІДу в Україні Андрій Клепіков.

Експерт послався на доповідь UNAIDS – програму ООН з боротьби з ВІЛ/СНІДом.

"Зараз у світі від СНІДу помирає менше людей, ніж у попередні роки. А в Україні - навпаки. У ВІЛ-інфікованих українців сьогодні ризик померти від СНІДу більше, ніж у громадян найбільш уражених регіонів Африки", - повідомив він.

"На перший погляд, це парадоксальна ситуація, тому що навіть існує стереотип, що СНІД, перш за все, асоціюється з африканськими країнами. А насправді ми і тут перегнали цей найбільш уражену регіон", - відзначив Клепіков.

За словами фахівця, зменшення смертності в Африці склало 31%, тоді як в Україні вона збільшилась на 70%. Експерт пояснив тривожну для держави тенденцію мізерним фінансуванням.

"У першу чергу, така загрозлива тенденція пов'язана з браком фінансування з державного бюджету, тому що вже не перший рік загальнонаціональну програму зі СНІДу фінансують менше ніж на 50%. Саме тому ми маємо такі вкрай тривожні наслідки", - зауважив Клепіков.

Коментарі

П
ПАЦІЕНТ

ТА ВИ ПОДИВІТЬСЯ У НАС ПРАКТИЧНО ЛІКУВАННЯ НЕМАЕ ...ЗАХОДИШ ДО ЛІКАРЯ А ЙОГО ЦІКАВИТЬ НЕ ПАЦІЕНТ .. А ЙОГО КАРМАН

Читайте також