Солдатів-строковиків в АТО не залучають — військовий комісар Закарпаття

2
19

Молодих людей, віком від 20 до 27 років запрошують до військових комісаріатів для проходження призовної комісії та професійно-психологічного відбору. Проте виконувати свій військовий обов’язок поспішають далеко не всі.

Про особливості ходу призовної кампанії на Закарпатті розповів військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату полковник Богдан Череміський.

- Наразі відбір молодих людей призовного віку та їх відправки до навчальних центрів у нас ідуть за графіком. У кожному районі області працюють досвідчені офіцери, завдання яких показати призовникам, що в сучасній армії для них немає нічого страшного – «дідівщини», бойових дій чи чогось подібного, - зазначив він. – Проте, не зважаючи на наші старання, не у всіх районах призов проходить гладко.

Чимало юнаків вимушені їхати за кордон на заробітки, аби прогодувати свої сім’ї. Ще однією проблемою є доволі велика кількість так званих «ухилістів». Думаю, це передусім зумовлено недостатньо суворою відповідальністю за ухилення від служби. Коли людина відчуває безкарність своїх дій, у неї з’являються інші пріоритети.

За словами військового комісара, доволі серйозною проблемою є поширення чуток про залучення солдат-строковиків до антитерористичної операції. Зустрічаються випадки, коли юнаки, повернувшись зі строкової служби, показували посвідчення учасника бойових дій.

- Тут змушений ще раз нагадати – ті, хто проходить строкову військову службу, до території проведення АТО не відправляються і бойових завдань не виконують, - підкреслив Богдан Череміський. – Так, мали місце випадки, коли військовослужбовці строкової військової служби отримували статус учасника бойових дій в ході проведення антитерористичної операції. Але в більшості випадків ці військовослужбовці проходили строкову військову службу у військових частинах Національній гвардії України, що дислокувались на території Луганської та Донецької областей. Майже у всіх випадках це військовослужбовці, які призивались на строкову військову службу у 2013 році до початку конфлікту на сході України. Вони хоч і отримали статус учасника бойових дій, але безпосередньої участі у виконанні бойових завдань не брали та на передову лінію зіткнення не залучались.

Така категоричність щодо участі строковиків у АТО зумовлена дією рішення РНБО від 28.08.2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності» введеного в дію Указом Президента України від 24.09.2014 року №744. Відповідно до нього військовослужбовці строкової служби не залучаються до виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

На даний момент випадків примусового залучення військовослужбовців строкової військової служби до виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції без їхньої згоди (укладення контракту з Збройними Силами України) не зафіксовано. 

Коментарі

В
Василь

Для тих,хто на бронепоїзді: 1) ПРИЧИНА Громадянської війни в терористичному перевороті взимку 2014р. де рогаті злодії і терористи виконують роль обслуги,живильного середовища режиму рагулів; 2) На Донбасі російської армії немає.РА є в Криму. 3) Путинці - так,постачають б/т,озброєння,ГСМ і т.д. корпусам "східних". Але вони точно також постачають комплектуючі та ГСМ(без яких б/т навіть не вийшла б з боксів)"західним". Так,в Росії при владі точно такі ж рогаті,типа охрененно хитренькіх(як вони самі-о-собі думають) скотив як і на Україні - загрібають жар чужими руками. 4) Висновок: рогатому чмирю з пгт.Болград необхідно укомплектувати ВСУ селюками(всіх городян - навпаки - отозвать,мобілізованих армійських офіцерів - в першу чергу) і відправити штурмувати Перекоп. Чим більше рогатих уродiв,злодіїв,шкур,терористів і проч. дерьма здохне - тим краще. А ми,горожане,між собою швидко домовимося і побудуємо нормальну,цивілізовану,індустріальну Україну. Україну без рагулів.

В
Василю

Но руські то прийшли в Україну на своїх танках з артустановками огнеметами і стріляють і вбивають і нетреба казки розказовати що найшли у шахті в Краснодоні

В
Василь

Хто з нижче перерахованих, -організаторiв терористичного захоплення влади в Києві взимку 2014-го року,що стало ПРИЧИНОЮ подальших подій:"втечі"Криму,Громадянської війни на Донбасі і різкого сплеску смертності серед громадян України(фактично,теж жертв війни терористичного режиму рагулів проти народу)- москалі: швейцарець Порошенко,ізраїльтяни Коломойський і Турчинов,американці Пашинський і Яценюк,німці Кличко? Може,москалі -селюки,які окупували всі структури влади на Україні і стали живильним середовищем для терористів,розстрілявших в центрі Києва сотні людей від чого вся Україна буквально впала в ступор? Де результати т.н.розслiдуванія розстрілів людей,як у тирі,в лютому 14-го в центрі Києва? Скільки награбували рагулі,які окупували владу в наших містах,бабла на народної крові?- їх довбанi"декларації" вивчали?- так це тільки 10% від награбованого рогатими скотами(навіть не сумнівайтеся!);заради цієї,казкової особистої наживи на крові простих горожан,рагулі і організували терпереворот.

В
Василю

Но война то не ГРОМАДЯНСЬКА а мацкальська

В
Василь

До"Василю" Який ти "українець",бик рогатий? - вашими рагулями-окупантами розграбованi всі підприємства оборонки України взагалі і Мукачево зокрема. Це ваші - рагулі-терористи - вбивали городских армійських офіцерів тут,в Варошi,і вбивають зараз тільки іншими засобами,- тепер на організованою вашiми же Громадянській війні бо міські армійські офіцери становлять загрозу для вас,- тупих рогатих шкур і злодіїв;в той час ваші рогаті скоти продовжують грабувати наше місто,використовуючи окуповані держструктури як особисті годівниці.

З
Закарпатец

Камасутру переклали на українську мову... Вийшло знову про голодомор, Путіна та окупацію!

З
Закарпатец

Україна стала заповідником клінічного ідіотизму. Сюди будуть привозити людей зі всього світу, показуючи як не треба жити і як можна просрати країну всього за три роки.

З
Закарпатец

Порошенко вирішив зробити кожному новобранцю приємне - подарувати електричну зубну щітку. Тепер чищення унітазів буде займати істотно менше часу.

З
Закарпатец

Кращий спосіб перетворити українського патріота у москаля - надіслати йому повістку.

ДН
до нижньої марги

у тебе гавно в голові дурній..путін насрав

В
Василю

протри очі мацкаль з українцьом воює де ти видиш громадянську

В
Василь

Рогатих терористів,окупувавших структури влади в наших містах,що i довели Україну до громадянської війни, - нах з ялика! Воєнком,чого ссишься? - чому не забираєте в АТО рогатих злодіїв з т.н.адміністрацій,прокуратур,судів-мудiв,інш. окупованих структур? А синкі цих виродків якого члена використовують держпосади в наших містах в особистих,злочинних цілях,а не повзають десь по зеленці? - рагулям потрібна була ця війна,ось нехай рагулі і дохнуть. Причому з обох сторін.

С
Свалява

А у нас у Сваляві тепер новий военком та мош порішати, кить маєшь зелені))))

А
Аксіома

На Донбасс йдуть по контракту. А срочна служба на передову не залучаються

Р
Русин

До "НЕДІЛИМОГО" Позераву ти дуже такий лев патріот, кеть сь такий фраєр та іди ти здихай на Донбас за жидівську власть і позерай дальше українські зомбі новості для недоразветих А не включай ту мудрого уКраєнського патріота сикоша!

Ш
Шоні

Та нашо нам та Украйна? Лібше до мадярів залитіти... Мало буде тяжковато, перші часи... З мовою... Но ми ся навчеме... Я скорше на мадярській заговорю, чим піду у армію... У мадярів який, ниякий - но порядок! У нас срач у страні... Економіка - ужас... Гривня, стала хуже... Як жити?

R
rem

Уже половина русинів поза межами Закарпаття горбатиться на чужбині, оби заробити копійчину. Хочете дочекатися, коли 95% русинів будуть змушені поневірятися посвіту.

ПД
пишу до - rem

ой лим ти непириживай за корінний народ закарпаття . ТИ Кrem там майиш свойих рашистів . А ЗАКАРПАТТЯ БОЛО Й БУДЕ ЙЕДИНЕ І НЕДІЛИМЕ.

R
rem

Корінному народу-аборигену Закарпаття - русинам - треба відокремлюватися від жидівського проекту-титаніку "Україна", поки ще не пізно.

Читайте також