Солеварам заборгували 600 тисяч гривень

7
0

Аварія копальні N9 Солотвинського солерудника у Тячівському районі Закарпатській області призвела до призупинення виробництва. З початку літа шахту затоплюють підземні води.

Віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв доручив негайно відновити роботу солеварного підприємства. Минулого вівторка у Солотвині побував міністр агрополітики Юрій Мельник. Чиновник підрахував, що для стабілізації роботи підприємства необхідно 85,5 млн грн.

— Міністр оглянув шахти N8 та N9, зустрівся з колективом солерудника і головними лікарями обласної та алергологічних лікарень, — розповідає заступник селищного голови ЯношКочерга, 37 років. — Пообіцяв, що уряд виділить гроші для відновлення роботи збиткового солерудника.

Щороку з копалень Солотвинського солерудника підіймають 10 тис. т солі, хоч запасів вистачає на 15–17 тис т. 2007-го солерудник простоював чотири місяці. Заборгували 600 тис. грн зарплати.  У підземеллях солерудника продовжують оздоровлювати пацієнтів алергологічних лікарень. Щороку шахту відвідують чотири тисячі хворих на ядуху.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також