Солотвинців відселять у Тереблю

13
0

Нова шахта, алергологічні лікарні та компактний житловий комплекс для відселення мешканців смт Солотвино будуватиметься в с. Теребля, що на Тячівщині

Відбулося спільне засідання двох постійних профільних депутатських комісій облради: з питань бюджету (Василь Брензович) та з питань продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій (Богдан Кинів).

Провів його заступник голови комісії з питань бюджету Володимир Чубірко.

Приводом спільного депутатського зібрання стали висновки засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ОДА (рішення від 1 червня ц.р. №4) та відповідне звернення облдержадміністрація до депутатів облради про уточнення назви субвенції затвердженої для Тячівського району рішенням сесії облради від 26.05. 2011 р. №228 «Про внесення змін до рішення обласної ради від 28 грудня 2010 р. № 127 «Про обласний бюджет на 2011 р. »( зі змінами від 25 лютого 2011 р.) у додатку 11 до рішення.

Інформували депутатів по суті з даного питання та відповіли на низку запитань начальник фінансового управління ОДА Петро Лазар та начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури, голова обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій Віктор Лукеча. Вони мотивували це рішення тим, що згідно з висновками фахівців-геологів на виконання доручення Президента України про будівництво нового підприємства з видобутку солі та алергологічних лікарень місцевого і республіканського значення, а також облаштування мікрорайону для відселення мешканців смт Солотвино із прогнозованої зони деформації земної поверхні, найбільш доцільно і економічно обґрунтовано зробити це на території Тереблянської сільської ради, де великі та унікальні за якістю поклади солі. Це дозволить відкрити нову, європейського зразка шахту, алергологічні лікарні, розбудувати сучасну інфраструктуру та компактну соціальну сферу для сільської громади і всіх працюючих шахтарів та їх сімей. Район отримає новий імпульс розвитку.

Раніше облаштування такого мікрорайону для відселення людей із небезпечної зони смт Солотвина планувалось у с. Апша. Тому й виникло питання про уточнення назв даної субвенції.

Головним розпорядником коштів місцевого бюджету залишається Тячівська РДА, сума на виготовлення проектно-кошторисної документації – також незмінна.

Дане питання буде знаходитися під постійним контролем керівництва області до його повного вирішення.

Після жвавого обговорення проекту, присутні депутати підтримали пропозицію комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій .

У роботі спільного засідання взяв участь перший заступник голови облради Володимир Закурений.

На завершення начальник фінансового управління ОДА Петро Лазар інформував про виконання обласного бюджету за І квартал 2011 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також