Соцдослідження: Балога удвічі випереджає Бушка

6
17

Карпатський центр полінгових досліджень провід соціологічне дослідження по області. Опитування проводилося з 8 по 26 серпня, охоплено 9000 респондентів.

Заступник директора, соціолог Наталія Дячун спеціаліст з 6-річним стажем прокоментувала хід виборчих перегонів з соціологічної точки зору в окрузі з номером №73 (центр м.Виноградово).

«Власне, цей округ завжди показував найнижчу явку тому тенденція буде незмінна і зараз, ми очікуємо показника до 55% явки, - зазначила Наталія Дячун, - якщо говорити про головні проблеми даного регіону, які називають виборці, то у закарпатців всіх округів на перші місця вийшли базові комунікаційні проблеми, це в першу чергу стан доріг, який є настільки поганим що проблема безробіття турбує вдвічі менше жителів регіону, наступні проблеми стосуються побутових потреб водопостачання, стан каналізації, канал Верке, вивіз сміття, функціонування дитячих садків, звичайно частка пенсіонерів висловлюють зауваження щодо низької пенсії. Я би особисто виділила проблему бродячих собак, яка за всі роки моєї роботи в Карпатському полінговому центрі не виходила за рамки одного-двох згадувань, натомість цьогоріч відсоток даної проблеми зріз до 2 на даному окрузі, що викликає у мене певну пересторогу щодо контрольованості місцевою владою цієї проблеми».

За даними Карпатського центру полінгових досліджень

Якби вибори у ВР відбулися сьогодні закарпатці голосували б так:

Партія регіонів - 27,2 %

Об’єднана опозиція Батьківщина - 21,1 %

УДАР - 11,9 %

Комуністична партія - 4,4 %

Наша Україна - 3,1 %

Свобода - 2,6 %

Україна вперед - 2,1 %

 

Ріст спостерігається лише у партії «УДАР» та як не дивно для цього округу в «Свободи», дана тенденція притаманна і всьому Закарпаттю.

Щодо мажоритарників, то уподобання розподілилися таким чином:

Балога Іван Іванович -  37,7 %

Бушко Іван Іванович - 17,0 %

Ковач Микола Миколайович - 11,3 %

Петрушка Іштван Шімонович - 2,8 %

Кінч Габор Йожефович - 2,0 %

Лендєл Олександра Олександрівна - 1,7 %

Пуканич Едуард Володимирович - 1,1 %

Лакатош Михайло Михайлович -  1,1 %

Разгулов Валерій Михйлович  - 0,4 %

Сочка Микола Іванович  - 0,4 %

«Хочу відзначити гіперактивну тенденцію росту у Балоги та Ковача, якщо вона збережеться то відбудеться взаємозаміна другого і третього місця. Тобто провладний кандидат Іван Бушко поступиться представнику угорської громади Міклошу Ковачу. Попереду ще півтори місяці виборчих баталій і політичних маневрів. Під час соціологічного дослідження ми звіряємо щоденникове опитування з контент-аналізом медіа-простору, а також проводимо обов’язкову фокус-групу, що дає зробити як кількісний так і якісний аналіз електоральних уподобань», - зазначила Наталія Дячун.

У наступних публікаціях – читайте про ситуацію на інших округах.

Коментарі

Y
Yes

Тиха вода берег миє...є така приказка,тому не варто на цих цифрах зациклюватися.Ті кого не опитали підуть і проголосують за реального лідера,і це аж ніяк не Балога,цей лідер-Бушко І.І.

F
Fredy

А на скільки за ЄЦівською соціологією В.І. випереджає Шутка? "Чисто так, чтоб поржать". Щось ЄЦ більше нічого, крім "соціології" не може запропонувати. В них і в Тячеві "хороша соціологія", за словами одного з помічників Петьовки))

F
Fredy

для Zero і інших подібних: http://podrobnosti.ua/power/2012/09/18/858712.html Журналісти Мук.нет - теж задумайтесь. А то у вас все - "подейкують", "як нас повідомили", "за неофіційною інформацією"

Г
Григорієвич

9000 опитаних??? Найкрупніші Всеукраїнські служби опитують вдвічі менше по всій Україні! Кого ви дурите??? І звідки така любов до Балоги на Виноградівщині??? Це він буде третім, а не Ковач!

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

для Zero Як у РигоАнала Шутко можуть бути чесні голоси? Ёлка!- ану просвіти нас які у нього можуть бути голоси і як! він веде чисту виборчу кампанію, їздить на зустріч до людей а не на фейсбуку агітує своїх друзів, не міняє політичну оріентацію залежно від близості бюджетного валова, не купує голоси, а навпаки в 2010 році його опонент знаємо як виграв депутатство в міську раду. незапламований Шутко, і доступний простому народу, чи ти можеш інше довести то доведи до нас мені інтнересно..

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

коли стільки зусиль прикладають, щоб довести що бушко програє, то означає що бушко реально випереджує балогу. ви забуваєте, що мадярський електорат діє не за логікою українськог менталітету

Я
Я

Взагалі то в ніяке порівняння впринципі не може іти кандидат Бушко з кандидатом Балогою.Це сміх для Бушка перш за все.А по друге закарпатці добре знають скільки зробив для Закарпаття Балога і що собою являє Бушко.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

так само 24.5% не хватає за мажоритарщиків, в бюлетні не буде противсіх. чи це ті хто не визначився, відсутня похибка, відсутня інформація кого охвачувало опитування, і за якими ознаками. хочу чути тужанського що скаже про це опитування!

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

шановний віктор іванович, невже із штаба пропали аналітики та політологи, як можно було випустити на оприлюднення таке дослідження. покажіть карасьову і він висміє непрофесійність штабу. це не соц дослідження а анкетування агітаторами виборчого настрою для вияснення де можно за гроші отримати голоси. коли роблять агітатори то ніколи не відповідає дійсності та ім якщо кажуть про оподобання то в сторону тих від кого прийшли. у партійних % нехватає 27.6%... навіть всеукраїнський екзитпол неохвачує таку кількість людей! це все нічо інше, як заспокоєння самих себе для більшої впевненості. женіть наталію подалі, 6 річний досвід це 0, хай у штабі попрацює і побачить не все так гладко як вона малює... (явка буде 67-69%)

Ч
читач

Закажіть соцопрос у Миколи Староста, той правду скаже! Не можуть київські соціологи знати закарпатського менталітету, можуть хоть покатаися. Наш чилядник правди чужому не скаже, буде боятися. Наша бабця на запитання за кого будете голосувати скаже : " А за кого треба".... а на виборах проголосує. як скаже батюшка або "продвинута" сусідка.

Z
Zero

Як у РигоАнала Шутко можуть бути чесні голоси? Ёлка!

Z
zevs

у мене фаворит шутко, навіть якшо програє то достойно, і голоса за нього будуть чесні а у інших брудні

11
1 1 1

Незважаючи на ваші старання панове, балогівські кандидати всерівно виграють вибори навіть якщо соц. опитування заказне оно вашим фаворитам не поможе.

МС
Микола Староста(Жалива)

Цікаво,закінчилися вибори минулої неділі голови села Мала Копаня, де ЄЦ, теж робив таку соціологію,там переміг кандидат від ПР, а єцун зайняв аж трете місце. Не треба ділити шкуру не убитого ведмедя... до виборів, ще багато води протече.

Z
zevs

одне не зрозуміло, чому інформація стосовно петьовки та павла балоги в рази мене на сайті ніж івана балоги чи віктора бологи? невже на тих округах більш впевнені в перемозі ніж в мукачівському та в берогівсько-виноградівському. і постійно потрібо підсильювати піаром? або петьовку та павла списали уже? чи уже все куплено? чуйка така що є невпевненість у перемозі івана. до речі проблеми 73-го округу взяті з новин інтернета та частина проблем притаманна всій україні.

МС
Микола Староста(Жалива)

"Шахісти" Ви поганенькі, замовили опублікування - Інф. Бюро "Аналітик-Контент", щоб не було першоджерела у пробплогівських сайтів. Зробити соціологію 9000 тисяч людей та, щоб про неї ніхто не знав у двох маленьких містечках - не реально. Ще, рекомендую проаналізувати "соціологію" минули виборів у місцеві ради, де вона обка.. Цікаво, що закарпатець дуже й дуже важкий на такі опитування. Треба з ним або випити, або дуже хитро розмовляти,при тому не робити ніяких записів.

Z
zevs

охоплено 9000 респондентів - відразу зрозуміло що це замовне опитування без опитування. 2002 респондента беруть великі соціологічні служби, а 8000 важається всеукраїньким. простий виборчий піар від штабу і нічого серйозного.

Читайте також