Співробітниками Управління СБУ в Закарпатській області

5
0

припинено діяльність двох організованих злочинних угруповань

Співробітниками Управління СБУ в Закарпатській області припинено діяльність двох організованих злочинних угруповань, причетних до організації міжнародних каналів незаконного переправлення осіб через територію України до країн Євросоюзу.

В першому випадку усе почалося з затримання в одному з помешкань смт. Тересва Тячівського району 8 громадян Афганістану та 1  громадянина Пакистану. Іноземці були доправлені на територію регіону для тимчасового переховування в очікуванні подальшого переправлення через державний кордон.

Як встановили оперативники СБУ, до організації функціонування незаконного каналу міграції причетні троє мешканців Тячівщини - тимчасово непрацюючі 32-літній Н., 27-літній С. та 29-літній правоохоронець М.

Стосовно членів організованого злочинного угруповання слідчим відділом УСБУ порушена кримінальна справа за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. З ст. 28 та ч. 2 ст. 332 КК України.

Інше, викрите співробітниками УСБУ, організоване злочинне угруповання «опікувалося» міжнародним каналом незаконного переправлення через територію України за кордон громадян Республіки Молдова

У ході реалізації оперативних матеріалів в с. Тросник Виноградівського району в будинку   25-літнього місцевого жителя В. виявлено 6 громадян Республіки Молдова. Затримані були доставлені на територію регіону для тимчасового переховування в очікуванні подальшого незаконного переправлення через державний кордон.

Того ж дня, в результаті вжитих заходів, на околиці с. Тросник виявлені ще 3 громадянина Республіки Молдова. На момент затримання вони очікували прибуття транспортного засобу, на якому планувалася їх доставка до місця переправлення.

В результаті оперативно-розшукових заходів встановлені та затримані особи, що здійснювали організацію переправлення іноземців — мешканці Виноградівщини 26-літній З. та 32-літній X.

Проти трьох зловмисників слідчим відділом УСБУ також порушена кримінальна справа, повідомили ЗІА «Простір» в прес-службі УСБУ Закарпатської області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також