Справу про приватні землі на кордоні України та Угорщини знову передали у суд першого рівня (ВІДЕО)

9
0

Вищий спеціалізований суд України повернув до суду першого рівня справу про ділянку державного кордону між Закарпаттям та Угорщиною.

Рік тому Держагентство земельних ресурсів виділило землі, які безпосередньо межують з угорським тереном, у приватні руки, йдеться в сюжеті ТСН.

Через це прикордонники втратили доступ до кількох кілометрів кордону, чого цілком достатньо для неконтрольованого потоку контрабанди.

Про це неофіційно кажуть у прикордонній службі. Держава у вигляді прокуратури двічі вигравала цю справу. Але власник не заспокоївся та позвався до вищого спецсуду. І вже там судді постановили, що справу про повернення земель із приватних рук у державні потрібно переглянути. Хоча саму видачу земель вищий спецсуд при цьому визнав незаконною.

"Тут є важливий момент, що якщо суд касаційної інстанції погодився з аргументами щодо незаконності наказу, значить, він погодився з тим, що це землі оборони, які не підлягають відчуженню. Будемо робити все, щоб виграти в суді першої інстанції про витребування в останнього набувача", - пояснила заступник керівника відділу ГПУ Наталія Сахно. 

Нагадаємо, вчора прокуратура закликала закарпатських прикордонників оформити документи на прикордонні землі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також