Справжній герой: На "марші миру" у Словаччині агресивні чоловіки напали на юнака за український прапор (ВІДЕО)

26
7

Словацький студент-медик Матуш Геч приїхав на так званий "марш миру" у місто Лученець (Банськобистрицький край) з українським прапором.

Але на свою адресу почув нецензурну лексику, погрози від учасників акції, а потім отримав удар по обличчю. Однак хлопець готовий і надалі підтримувати Україну у боротьбі з російським агресором.

Як видно на відео, деякі учасники маршу почали кричати та штовхати юнака. «То нехай іде до біса, навіщо ти провокуєш? Їдь в Україну, там воюй!» , – казали студенту «мирні» учасники протесту.

«Спробуй зробити це у нас в Детві, і тебе одразу заріжуть», — погрожує йому один із них. Матуш намагався пояснити, що він теж за мир, але він - на боці України.

Згідно з тим, що видно на відео, студент жодним чином нікого не провокував, а просто спокійно висловлював свою думку. Проте деякі учасники маршу поводилися, наче зірвалися з ланцюга.

«Я прийшов вільно висловити свою думку. Ми у вільній країні, тому не нападайте на мене», – просить він їх. Невдовзі двоє дужих чоловіків Матуша на землю, а один з нападників плюнув хлопцю в обличчя.

Як повідомляє видання «Dennik N», якому вдалося зв'язатися з хлопцем, інцидент закінчився ударом по обличчю, який завдав хлопцю місцевий шкільний вчитель, його пізніше впізнали на відео.

Однак і це не злякало юнака і він увесь «Марш миру» провів з українським прапором.

"Я студент першого курсу загальної медицини в Мартіні. Мої найближчі родичі і мої друзі чітко знають, що росія є агресором, і тримають кулаки за Україну", - розповів Матуш після інцеденту.

Він також допомагає українським біженцям, приносив їм одяг, а батьки надіслали для них трохи грошей. "Крім того, мені зробили нашивку «Слава Україні», які я іноді одягаю. Досі реакцією на це були щонайбільше якісь потворні погляди на вулиці чи в спортзалі. Нічого подібного, що зі мною зараз не сталося на так званому "марші миру", - каже хлопець.

Проте в Україні Матуш ніколи не був. Свого часу думав про поїздку до Києва, але врешті-решт вона зірвалася.

"Я знаю пару хлопців з України, з якими познайомився ще до війни, граючи в Counter Strike. Я досі з ними спілкуюся".

За словами Матуша у Лученці йому стало зрозуміло, що багато людей, які нібито виступають "за мир", насправді виходять за російських "братів".

В інтерв’ю Матуш каже, що планує прийти на ще один із так званих "маршів миру" у Словаччині з українським прапором: «Це мій спосіб висловити солідарність з атакованою країною. І це також моя відповідь людям, які відкидають демократію в нашій країні і підтримують злочинний режим».

У деяких прокремлівських словацьких ЗМІ повідомляють, що так звані "марші миру" влаштовують люди у Словаччині, які проти того, аби влада "втягувала" країну у війну. Гаслами маршу є слова "За мир і нейтралітет - ми не хочемо війни, нехай мовчать гармати, а говорить народ", а також «Хай живе мир!», «В єдності сила!», "Геть Європейський Союз" та "Ганьба НАТО!».

Зазвичай на такі заходи збирається кілька десятків людей, більшість з них є прихильниками Маріана Котлеби, проросійського ультраправого словацького політика та його партії неонацистського спрямування "Народна партія Наша Словаччина". У 2016 році Котлеба переміг на місцевих виборах жупана у Банськобистрицькому краї.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

S
SLOVENSKO

Лучинець є на нижніх позиціях у Словаччині , хоча й має хорошу інфраструктуру. Декілька місцевих маргіналів зі своїми вибл@дками ні на що не впливають . Словаччину не ошукають проходимці . Словаки і Русини пам'ятають 1968 рік ! Ніхто до москалоти не проситься, звичайне заробітчанство на черговій нікудишній демонстрації . Це не БРАТИСЛАВА і КОШІЦЕ !!!Це - Лучинець .

Р
РУСИН

Заболи словаки як в 90-х сиділи як миші, коли там крутилися наші хлопці) прийшла би та банда стара на тот мітинг, малий би їх пуцков бив по чолі )))

П
правда

"русскі мір" - це хвороба. Соціальна хіороба, мезантропічна, сатанинська з світоглядного погляду. На жаль, передається. Як правило, неудачникам, криміналітету, духовно ницим істотам. Соціологія говорить, що дегенеративна частина завжди буде підтримувати такий "русскій мір". Як би не було, а природа не ідеальна, і тому дає збій на генетичному рівні. Тобто, вилікувати практично не можливо. Тих, хто за війну, хто виправдовує ракетні атаки - тільки стерилізація і обмеження волі та прав.

.
.

не переживайте, ці маргінали ні на шо не впливають

S
strijko

Спаліть на очах таких прихильників нейтралітету (до фраса) рокаш рублів , пачками і будете бачити в очах той мир Руський...

Г
Гейропа

Так кокоти ітак чекавуть руській мір тай всі словаки почти за мацкалю та шо ту говорити

ДС
дядя Сем

І у Словакії повно промосковських ідіотів. Ходить стадо улицями і крчить "Янки домів"!

Читайте також