США оголосили пакет військової допомоги Україні у 425 мільйонів доларів

106

У середу, 16 жовтня, президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив надання Україні нового пакета військової допомоги на суму 425 мільйонів доларів.

Як повідомили на сайті Білого дому, пакет допомоги включає додатковий потенціал протиповітряної оборони, боєприпаси класу "повітря-земля", бронетехніку та критичні боєприпаси для задоволення нагальних потреб України".

"У найближчі місяці Сполучені Штати нададуть Україні додаткове озброєння, зокрема сотні перехоплювачів ППО, десятки тактичних систем ППО, додаткові артилерійські системи, значну кількість боєприпасів, сотні БТРів і БМП, а також тисячі додаткових броньованих машин, які допоможуть укомплектувати Збройні сили України", — йдеться в повідомленні Білого дому.

Там додали, що під час телефонної розмови президент Зеленський поінформував Байдена про план перемоги над Росією, і обидва лідери доручили своїм командам провести подальші консультації щодо наступних кроків.

Президенти домовилися разом з міжнародними партнерами активізувати планування військової допомоги, щоб гарантувати, що Україна має обладнання, необхідне для перемоги. Засідання у форматі "Рамштайн" проведуть в листопаді онлайн.

"У рамках цих зусиль у листопаді 2024 року президент Байден проведе віртуальну зустріч на рівні лідерів Контактної групи з питань оборони України, де лідери координуватимуть з міжнародними партнерами додаткову допомогу для України", — повідомили в Білому домі.

Коментарі

Читайте також