Стала відома причина смерті Віктора Черномирдіна

32
0

Офіційною причиною смерті Віктора Черномирдіна, який помер у ніч на 3 листопада, став інфаркт міокарда, повідомляє Газета.Ru з посиланням на ЦКЛ управління справами президента РФ.

У ЦКЛ Черномирдін регулярно проходив гемодіаліз - очищення крові за допомогою спеціальної установки в зв'язку з гострою нирковою недостатністю, яку викликало важке онкологічне захворювання, повідомляє газета Время новостей. Нещодавно Черномирдіна у важкому стані госпіталізували в ЦКЛ.

Віктора Черномирдіна поховають у п'ятницю, 5 листопада, на Новодівичому кладовищі в Москві поряд зі своєю дружиною, яка померла в березні цього року.

Черномирдін з грудня 1992 по березень 1998 року очолював уряд Росії, двічі обирався в Держдуму, виступав спеціальним представником президента РФ з врегулювання конфлікту в Югославії.

З 2001 по 2009 рік був послом Росії в Україні. Останнім часом Черномирдін обіймав посаду спеціального представника президента РФ з питань економічного співробітництва з державами - учасниками СНД.

Раніше президент і прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв і Володимир Путіни, Президент України Віктор Янукович та інші політики висловили глибокі співчуття рідним і близьким Віктора Черномирдіна у зв'язку з його смертю. Колишній президент України Леонід Кучма зазначив, що життя Черномирдіна - яскравий зразок самовідданого служіння народу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також