Стала відома причина великих черг на кордонах

15
15

Як повідомляють Mukachevo.net очевидці, основною причиною скупчення автівок на митних переходах є те, що на українському боці працює лише одне віконечко з оформлення паспортів (прикордонники) - вишукуються черги з людей. Хоча раніше було, як мінімум, два, а то й три "віконечка".

Якщо у звичних умовах одного прикордонника було достатньо, то зараз, із збільшенням подорожуючих які прямують на курорти, явно мало - ситуація близька до колапсу.

При тому така ситуація не лише на виїзд з України, але і на в'їзд. Угорський кордон можна пройти за кілька хвилин, а на українському доведеться чекати кілька годин, щоб потрапити в Україну.

У чому ж причина? Чому працює лише один прикордонник?

Джерела Mukachevo.net у прикордонній службі повідомили нам, що у них недобір на пунктах пропуску, ніхто не хоче іти працювати, так як заробітна плата у "паспортистів" дуже низька. По цій причині і склалася така ситуація.

Варіантом, яким би можна це було виправити - це залучити прикордонників строкової служби до цієї роботи, але це не дозволено інструкціями прикордонних військ. Або ж суттєво підняти зарплати, тоді б і побільшало бажаючих працювати на митних переходах.

Тож чи вирішиться ситуація на кордоні, залежить від керівництва прикордонників.

А доти автомобілі будуть скупчуватися і надалі.

Нагадаємо, 15 серпня на угорському та словацькому кордонах в чергах застрягли сотні автівок.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Д
Дід

То правда,на "Ужгороді" такси стабільні-до 500 гриваків, залежить як на кого попадеш.А ось на "Тисі" реальний безпрєдєл,рвуть і вимагають внаглу.На "Ужгороді" навіть від погранців можна почути і "дякую".

ЗК
З КАЛИНИ

Хочете тарифи-їхав в Україну черезУжгород,500грн.без карантину ,зараз іду назад вони би і тутуди брали взятки але не від них залежить словаки слабо роблять

ВУ
ВІЛОК УЧОРА

Мариновали 5 ( пять ) годин . Дурдом ! Єдну машину дозирали 15 - 20 минут . И українці , и мадяри . Но май бильш мадяри .

І
Ігор.

Не обманюйте людей. Заїзждали з Польщі. На польській стороні одна дівчина зробила усе за 5хв. (Паспорт, таможня,побажання щасливої дороги) Українська сторона. Зустрічає 10 чоловік. !!! Троє болтають. Троє болтають по телефонам. Двоє в вагончику. Усі зиркають один на одного хто почне працювати.

Ц
Ціґань

Рано у 4.00 переходивим ужгород на словаки. Пусто. Уся границя заняла 20 мінут. Чауте, гоші!

І
Іван

То вони і без зарплати з радістю будуть там працювати. Ви знаєте скільки беруть щоб не ставити на карантин? Тут щось не те.

І
Іван

Просто треба навчати пиз-ти начальника зміни і прикордонних загонів

П
Пішоход

Не пишіть хуууу бовім там всьо норм роблять проблема в додатках шо треба качати на тел і заповняти ту хуу яку нікому не треба но Столиця рішила лиш мало рушило наші як усе поебаааа

В
Василь

А зе є варіант Іх харашенечко отпи***ти І начальника зміни копнути у гузицю, Се іх краще активізує як підняття зарплати

A
A

Причина в тому, що ні мадяри, ні словаки не спішать робити

О
Олксандр

Сьогодні переходив на малому Березному в Україні оформлення 5 хвилин у словаків 40 хвилин

Н
Н

Як немає працівників...? так нехай взятки не беруть з тих, хто хоче іти працювати на пордон. Фіг мажна туда попазти

ЖО
Журналіст обізнаний

На обратці угорці пропускають швидко, а у наших треба 2-3 години стояти, бо наші штампують повільно.

Д
дідо

то од бідності! Бо людям дешевше поїхати у Хорватію-Албанію-Чорногорію-Грецію чим у Одесу. Кромі того маданутим ся не любить русскій мір на півдні, де люди тіпа шумно відпочивають, серуть, п'ють, ричать.

В
Віктор

Журналіст необізнаний в перетині кордону!! Постав хоть 30 украінських прикордонників черга не зменшиться а тільки нейтралка скоріше заповниться і стояти треба буде так само довго!!пора вже знати якщо черга у венгрію то непрацюють саме венгри!!

Читайте також