Стало відомо, кого саме просувають різні політсили на голову Закарпатської обласної ради

23
18

Інформацію про них Mukachevo.net зібрав на основі інсайдерської інформації з центральних офісів усіх політичних сил, які будуть представлені у облраді 7 скликання.

Як стверджують джерела Mukachevo.net, у випадку Солідарності, це кандидати у депутати, які на виборах 25 жовтня показали найкращий результат.

Мова йде про вихідця з Народного Фронту Мирослава Білецького і саме по квоті цієї політсили він опинився у списку президентської Солідарності та набрав 2626 голосів. Інший претендент – заступник Геннадія Москаля з ОДА Михайло Рівіс, який набрав 2332 голоси.
Окрім критерію перемоги на виборах з відповідним результатом, обох цих кандидатів лобіює певне угрупування. Мова йде про середовище закарпатського осередку Народного Фронта на чолі з нардепом Валерієм Лунченком (а фактично Робертом Бровді).

Спершу воно робило основну ставку на Мирослава Білецького, але останні 2 тижні пропонує в перемовинах з потенційними партнерами по коаліції і Рівіса як компромісну фігуру, бо Білецький занадто близький до Лунченка та є чимало питань щодо його минулого. Але це суті справи не змінює, адже обоє претенденти з Хустщини: Білецький є кумом Лунченка, а Рівіса останній особисто привів на роботу в Закарпатську ОДА.

Як інформують джерела Mukachevo.net, з приводу своїх кадрів Лунченко останні кілька тижнів постійно зустрічається з Геннадієм Москалем, і саме цим тісним діалогом пояснюється, чому в конфлікті з Валерієм Пацканом Лунченко підтримав саме діючого голову Закарпатської ОДА. До слова, від перемовин щодо коаліції за участі Солідарності у облраді повністю відсторонений Валерій Пацкан, і це за словами джерел з його оточення, нардепа дуже тривожить, якщо не сказати нервує.

Зауважимо, що за прогнозами експертів Єдиний Центр на посаду голови Закарпатської ОДА може делегувати екс-мера Мукачева Золтана Ленд’єла або Ернеста Нусера.

Інший сценарій можливий, якщо Батьківщина висуне Олександра Кеменяша як компромісну фігуру для усіх великих фракцій – Єдиний Центр, Солідарність та Відродження включно з КМКС.

За попередніми даними, хоч угорці й володіють умовною золотою акцією в цій коаліціаді, але на посаду голови Закарпатської облради вони не претендують. Нема кандидата і у Опозиційного блоку, з яким до слова ніхто надактивних перемовин не проводить через малу кількість мандатів.

Нагадаємо, що за інсайдерською інформацією, установча сесія Закарпатської облради планується на найближчий четвер, 19 листопада.

Mukachevo.net

Коментарі

Л
Лучанин

Чалия мусорськи го підарас най назначать

П
піп

Гей, а чом не батюшка з бігборда????

В
вася

Золтан Лендел нормальний

7
777

білецький від "народного фронту" і цим все сказано- не треба Закарпаттю такого голови обласної ради - бо такий буде "недолугий", як його поплічники - "горе реформатори"!!! яценюки, авакови, геращенки, лунченки і їм подібні

П
петух

сись внизу комент майправдивый...

ВШ
В шоці з вас

Шо ви туй курятник розвели? Од вас нич не зависить і не завісіло николи, бо ви всі проста чилядь, котра за парусот гривню і матірь свою продасть, а політики видять які ви є тупі й продажні, і пользувуться вами і задвигавуть вам всю жизнь глубоко й непринуждьонно. І не треба на них ся жалувати, бо ви всі на їхньому місті робили би всьо то же самоє шо і они, киби сьте ся дорвали до кормушки. Хко май бульше розума має, тот давно на вибори не ходить і зомбоящик не позерать.

Й
Йовшка

Золіка Лендэла за грати, но ішо кіть увюн мадяр, у нас пів закарпаття мадяре.Тай є розумніші і моложі мадяри, чим тот курваш золі, што за дівками кліпать ги мацур старий.

А
аа

З усього прочитаного мош уповісти ош жебрач закарпатська як ходила по зароботкам так і буде ходити а жульня дале буде обкрадати бюджет никому ми не треба.

АЕ
а если

будет Путин?

НГ
Нусера головою

Лендєла переводчиком. Буде сліпих через дорогу переводити.

В
вася

Нусер --голова облради.

М
мукачівець

Нусер самий оптимальний

І
Ілдіка

Мадяри за Золіка точно поднимуть руки. Тот нарас і синхрон модяро беселні у залови буде їм гарантіровати

М
Мукачівець

Скорше всього Золтан Лендєл стане головою облради. Такі слухи по Ужгороду ходять. Уже Балога порішав, КМКС і Батьківщина проголосують. Нормальний буде голова

К
Карл

Билецький урод продажний зек

Е
Евпатий

Украдина.

1
12345

Так, Білецький має ще й судимість + корупціонер страшний. Слаба кандидатура

В
Вариш

Люде тать Білецький корупціонер в стилі Бровдія, який вкрав мільярд баксів

Читайте також