Стало відомо, коли та за яких умов у закарпатців можуть відібрати паї

12
1

Про це у ефірі програми "Сьогодні.Головне" на UA: Закарпаття розповів в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області Мирослав Васьків.

До 1 січня 2025 року всі власники паїв повинні оформити право власності. Хто цього не зробить, — ділянки перейдуть у комунальну власність громади, на території якої вони розташовані. Повідомляє "Суспільне Закарпаття".

"За рішенням суду орган місцевого самоврядування визнає ці ділянки комунальною власністю. І вони можуть передаватися в оренду на 7 років", — розповів Мирослав Васьків. Він додав: за цей період громадянин, який не встиг це зробити, може звернутися до суду для поновлення цих строків, розробити технічну документацію та оформити у приватну власність", — розповів Мирослав Васьків.

Васьків додав, що після 2025 року приватизувати ділянку можна буде лише у випадку наявності поважної причини (хвороба, перебування за межами України, тощо).

Нагадаємо, станом на початок серпня на Закарпатті вже продали 89 гектарів паїв.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

С
Сергій

Треба забрати землю у тих хто получив землю безплатно,но не обробляе і не іспользує.Я хочу собі хижу построїти і землі нема. Бо гектарами пороздавали. Треба було давати в руки максимум по 6-8сот на душу. І то з можливістю приватизувати лише через пять років, якщо земля була використана по призначині. Якщо земля виділялась під будівництво то дає ся срок 5років на будівлю будинку, якщо там будинок буде збудований то лиш тоді влясник може приватизувати її у свою власність А якщо там будинка нема, то держава заберає обратно у свою власність, з можливістю передати ту землю тим хто реально хоче строїти дом. А так селянам гектари пороздавали, а земля просто запущена, або перепродаєся А я працюю і плачу всі податки,вношу пенсійні внески і т. п. А більшість селян просто ДАЖЕ року офіційно не пропрацювали.Землі продать і бухать файтами.Кончена держава кредіти 50%,зарплати 200-400є, аренда жилья 200-400євро.Про робочі міста вообще мовчу.Думаю уїхати із сього дурдома Пока лиш наша природа держить

Читайте також