Стало відомо, у кого із пенсіонерів розмір виплати зросте на 1000 грн і коли

17
7

Розмір індексації залежить від двох показників: середньої зарплати в країні за три роки та інфляції за минулий рік. У лютому лише почнуть робити підрахунки, а ближче до березня стануть відомі точні цифри.

Уряд України пообіцяв провести індексацію виплат у березні, як це прописано у законі. У лютому стане достеменно відомо, на який відсоток буде підвищення. Хто може отримати 1000 грн надбавки, повідомив Obozrevatel.

В уряді називають орієнтовний розмір 13%. Але, залежно від розміру нинішньої пенсії, деякі громадяни можуть отримати надбавку у 1000 грн.

Наприклад, таку солідну суму додадуть тим, хто зараз отримує від 7692 грн. Важливо, що йдеться саме про "чистий" розмір пенсії: без урахування всіх можливих надбавок за стаж, вік тощо.

Наприклад, ті пенсіонери, хто зараз отримує 4 тис. грн, за результатами індексації можуть отримати пенсію у розмірі близько 4,6 тис. грн.

Не проведуть індексацію "молодим" пенсіонерам, а саме тим громадянам, які вийшли на заслужений відпочинок за останні 3 роки.

Також якщо розмір виплати й так високий, індексацію можуть і не проводити. Зокрема це стосується колишніх суддів, які зараз отримують по 100 тис. грн на місяць.

У квітні перерахунок проведуть пенсіонерам, які продовжують працювати. Але їм також потрібно відповідати певним вимогам.

Таким категоріям громадян перерахунок проводять один раз на 2 роки, якщо страховий стаж збільшився на 24 місяці. Тому сплата роботодавцем страхових внесків обов'язкова.

Крім того, у квітні в Україні підвищать мінімальну зарплату, як результат, збільшиться і гарантований розмір пенсії для тих, кому більше ніж 65 років і які виконали норму за стажем. При цьому з 1 лютого розмір пенсій в Україні міняти не планують.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

О
Олена

Я рахую що вже не справедливо,якщо я пішла на пенсію у 2021 році,то чому я не маю права на індексацію,для мене що,продукти в магазині будуть відпускати по зниженням цінам?

А
Анатолій

Що можна сказати про пенсії в Україні --- слава пі....рам при владі!!!

СИ
смих и грих

ко мае 2 з купиками тому ще зрижуть на штуку...Смихари а не люди

П
Правдоруб

Якигось 80$ пенсія у людей в Україні, при цінах, як в ЄС. То сором

Р
русин

Це по якому розуміти молодий пенсіонер чи старий пенсіонер, я так розумію що у молодого ще можна вибити якісь кошти а старим уже можна накласти на голову так би мовити, це жах що витворяють з людьми. Якщо не знаете як розділити кошти вам підсказка від одного так би мовити судді 50 пенсіонерів будуть мати надбавку по дві тисячі що вам ще не ясно, чи треба дальше де у світі можна побачити таку різницю між чиновником і простим людом, як сказав один деятель маемо що маемо. Сто тисяч і три тисячі це показники наших так би мовити великих Дермократів, слів нема.

І
Іван

Йсе як усе. У кого пенсія більше 7 тис дадуть 1 тисячу. У кого менше дадуть 600 грн. Де логікa?

Ґ
Ґілка

Шоб ви розуміли - се купійки

Читайте також