Стан, схожий на кому: 31 іноземця шпиталізували у Будапешті після вживання цукерок з канабісом

733 3

Понад 30 людей, переважно іноземців, було доставлено до токсикологічного центру в Будапешті після вживання солодощів, що містять речовину під назвою THCJD, повідомляє видання Blikk.

Родич одного з постраждалих розповів про їхній стан: «Вони не можуть ні говорити, ні рухатися. Всі ніби в комі, просто лежать»

Постраждалі купували жувальну гумку в конопляному магазині на вулиці Ваці в центрі міста, пакетик якої коштує 15 000 форинтів. У пакеті п’ять жуйок, і, згідно з упаковкою, вони містять психоактивну речовину під назвою THCJD.

Зокрема одна пара з Йорданії, наприклад, була знайдена лежачими у власних екскрементах на землі в орендованій квартирі через Airbnb.

«Розпочато розслідування, оскільки за останні дні кілька людей, у тому числі неповнолітніх, були госпіталізовані після того, як їм стало погано після вживання гумки, купленої в магазині CBD у центрі міста», - повідомили в штаб-квартирі поліції Будапешта. Слідчі вилучили весь запас жувальної гумки магазину та віддали на судово-медичну експертизу.

«Це, ймовірно, синтетичний канабіноїд, з ним багато проблем, тому що вони ефективні навіть у надзвичайно малих кількостях. Деякі речовини ще достатньо досліджені, тому можуть спричинити передозування», - каже Шандор Функ, нарколог.

За словами експерта передозування може бути летальним.

"Якщо щось викликає такий важкий стан, схожий на кому, який триває кілька днів, то, на жаль, це може бути незворотним процесом. Все залежить від того, що препарат зробив з мозком. Руйнування нервових клітин у корі головного мозку викликає симптоми, схожі на деменцію, а також вегетативні проблеми», - каже нарколог.

Влада Угорщині наразі не зможе вжити належних заходів для запобігання розповсюдженню подібної продукції на ринку.

Коментарі

.
...

поки нема легалайзу, в ході буде синтетичне непонятно шо

З
Знамення

Не забаром і у нас буде таке ( Дурні роблять легалізацію цієї дурні.

*
*****

Повні ідіоти ті люди, що вживають наркотики.

Читайте також