Старовинні фото червоних дахів Мукачева (ФОТО)

47
2

Багато з цих будинків стоять по сьогодні.

Мукачево почало формувати сучасний вигляд в середині ХІХ століття. У 1826-му році річними каменями почали вимощувати вулиці. До цього бруківка була тільки на центральній Ринковій вулиці. У 1870-х почали будувати тротуари, а масляні вуличні ліхтарі заміняли на, сучасні тоді, гасові.

У кінці ХІХ століття мукачівці вже могли користуватись телеграфом та залізницею. Почали з'являтись банки, аптеки, навчальні заклади та громадські організації.

Після однієї з великих пожеж у Мукачеві, коли згоріло понад 30 будинків, влада міста заборонила зводити дерев'яні оселі. Все більше і більше в Мукачеві з'являлося кам'яних будівель з червоними черепичними дахами. Деякі з них стоять і до сьогодні. На старовинних світлинах з відкритих джерел, зофіксовані ратуша, храми різних конфесій, вежі яких височіють над одно, двох поверховими будівлями та приватні будинки тодішніх мукачівців.

Також пропонуємо переглянути яким був колись замок Паланок.


Коментарі

М
Маша

Очень красивый город был https://auction.violity.com/search/result?auction_id=179&query=%D0%9C%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%BE&show_type=1&phrase=1

M
molodec

маленька флоренція

Читайте також