Степан Гостиняк "Віддзеркалення"

20
0

Побачила світ книга видатного українського письменника

Степан Гостиняк є одним з найвидатніших українських письменників Пряшівщини. Його поезії – самобутнє явище в нашій культурі. Та в новій книжці він виступає в незвичній для себе ролі – документаліста. Із 1958 року Степан Гостиняк веде щоденники, в яких фіксує власне бачення того, що відбувається довкола.

„Віддзеркалення” – вибрані місця із щоденників за величезний період – з 1958 по 1996 рік. Перед нами постає невідомий для нас світ – майже сорок років Чехословаччини очима українського інтелігента. Сотні імен, назв, фактів робить „Віддзеркалення” унікальним документом доби. Без сумніву, це одна з кращих книжок, яка дають можливість зрозуміти життя української громади Словаччини.

Видання щоденників Степана Гостиняка  спричинила на Пряшівщині ефект вибуху бомби. Адже письменник відомий своєю принциповістю, тому нічого у своїй книжці не згладжував. Подав усе так, як було в його записах. Довкола „Віддзеркалення” відразу виникла гостра дискусія. Вражений цікавістю до книжки, Степан Гостиняк готує продовження „Віддзеркалення”, яке повинно закінчитися найновішими нотатками.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також