Стяг Закарпаття буде синьо-жовтим?

10
0

В Ужгороді відбулася науково-практична конференція «Символіка Закарпаття: традиції і сучасність»

Найтиповішими для символіки Закарпаття є синій і жовтий кольори. У прапорах районів синьо-жовтий використовували найчастіше. На другому місці – поєднання жовтого та червоного, на третьому – біло-синього та біло-чорного кольорів. Зелений – чи не найменш популярний. Про це йшлося 16 лютого в Ужгороді, під час науково-практичної конференції «Символіка Закарпаття: традиції і сучасність», на якій обговорювали питання створення прапору Закарпаття.

Як уже повідомлялося, обласна рада прийняла рішення про проведення конкурсу на кращу ідею прапора Закарпатської області. Вона єдина в Україні, яка ще й досі не визначилася з прапором. Конкурс проводиться з 18 січня по 26 лютого 2007 року. Переможець отримає заохочувальну премію у розмірі 2 500 гривень.

Як зазначив член експертної групи Сергій Федака, він проглянув три конкурсні роботи: перша – синьо-біло-червоного кольору, друга – синьо-біло-червоно-зеленого, а третій варіант стягу – герб Закарпаття витягнутий у прапор. Представлені «прапори» експерт називає «слабенькими».

Голова Українського геральдичного товариства Андрій Гречило під час конференції запропонував своє бачення стягу Закарпаття: біле полотнище з гербом області посередині або синьо-жовтий фон з гербом посередині. Пан Гречило пояснив свою пропозицію тим, що, обидва варіанти використовуються під час представлення Закарпаття на всеукраїнському рівні.

ЗІК

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також