Страхові компанії почали відшкодовувати закарпатцям збитки від граду

10
0

Днями пішли перші виплати на Виноградівщині.

Вже другий тиждень, мешканці Виноградівського району, не очікуючи на допомогу, власним коштом та силами усувають руйнування дахів у своїх оселях. Збитки, після градобою та злив 21 червня  склали мільйони гривень.

2 млн. 100 тис. гривень було виділено постраждалим районною радою, та цих коштів не достатньо для відновлення осель. Допомагали як фінансово, так і будівельними матеріалами депутати та підприємці краю. Значною мірою в ліквідації наслідків стихії допомогли і страхові компанії. Так, завбачливим громадянам, що застрахували своє майно та оселі, страховики почали нараховувати компенсаційні втрати вже в перший день.

До прикладу, до  Виноградівського відділення НАСК «Оранта» надійшло понад 500 заяв від страхувальників, в основному з найбільш постраждалих сіл Теково, Королево, Чепа, Олешник. В залежності від суми страхового внеску та збитків, була нарахована грошова компенсація, а вже з 5 липня компанія розпочала виплати постраждалим.

Страхувальники, які вчасно подали заяви та відповідні підтверджуючі документи і отримали розрахунок компенсації можуть звертатись до установи банку для отримання коштів. Страховики закликають мешканців в подальшому не лише розраховувати на допомогу влади, але і дбати про власне майно самим. Хто попереджений, той захищений, а враховуючи, що розміри страхових внесків, на сьогодні, є зовсім мізерними, дозволити вберегти від збитків – надбане може кожен.

Радимо вам також переглянути, як Mukachevo.net з власного досвіду описало механізм відшкодування збитків від граду в разі наявності страховки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також