Студент УжНУ став чемпіоном Європи з рогейну

8
0

20-річний студент УжНУ Євген Сиротов у складі команди «Херсон-1», став чемпіоном Європи серед юніорів з рогейну.

 

Українська команда «Херсон-1», у складі якої окрім Євгена Сиротова  виступали ще двоє спортсменів,  в абсолютному заліку посіла 80 місце, встигнувши майже за 19 годин подолати 77 кілометрів і набрати 316 очок.
 
Свою спортивну кар’єру Євген Сиротов розпочав у 10 років, записавшись до туристичного гуртка при Закарпатському центрі туризму, потім тренувався у клубі «Імпульс» під керівництвом Сергія Готри, пізніше – в клубі «Максимум» у Георгія Феча. Призер юнацьких чемпіонатів України, на минулорічних чемпіонаті світу зі спортивного орієнтування серед юніорів у Польщі зайняв 127 місце, на чемпіонаті Європи, що проходив у Латвії, виступаючи дуетом з Артуром Лешко, – 10 місце серед юніорів (252 – в абсолютному класі). 
 
Довідка
 
Рогейн – це самостійний вид спорту, досить близький за змістом до спортивного орієнтування, пригодницьких перегонів і гірських марафонів. Формально його можна вважати командним (склад команди від 2 до5 осіб) добовим орієнтуванням по вибору, хоча насправді він значно відрізняється від класичного спортивного орієнтування.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також