Студент ЗакДУ буде радником Прем’єр-міністра України

7
2

Студент ІІ курсу Закарпатського державного університету Михайло Гнетило отримав офіційне посвідчення радника прем’єр-міністра України на громадських засадах. Днями Михайло повернувся з Києва, де мав нагоду зустрітися із главою уряду Миколою Азаровим.

 

Столичній зустрічі із М. Азаровим передувало завдання від його помічника: написати службову записку Прем’єр-міністру України щодо певної проблеми Закарпаття та шляхів її вирішення.
 
«Я описав сукупність проблемних питань, оскільки для вирішення кожної проблеми слід брати до уваги кілька факторів, а не один, - розповів Михайло Гнетило.  - Зокрема, написав про спеціальні економічні зони, які свого часу були скасовані. Я переконаний, що їх слід відновити, оскільки спеціальні податкові пільги допомагатимуть розвивати і соціальну політику, зокрема, спорт, а це вигідно і державі, і підприємствам. Вони могли б підвищувати свій імідж, сприяючи розвитку спортивної галузі, встановлюючи, наприклад, нові спортивні майданчики та покращуючи наявні. Тобто я запропонував надавати пільгу тільки тим підприємствам, які б підтримували розвиток спорту в області. І це далеко не єдина перевага, адже загалом СЕЗ, наприклад, сприяла б покращенню експортного потенціалу України».
 
Крім того, у службовій записці Михайло нагадав прем’єру про перешкоду, яку уряд створив для традиційного промислу закарпатців – виноробства.  Через захмарну вартість ліцензії продавати вино можуть лише потужні підприємства, а приватні винороби практично залишилися за межею закону. Це абсолютно не сприяє розвиткові галузі, яка є важливою для туристичної привабливості регіону. Натомість студент запропонував запровадити прогресивну систему оподаткування залежно від прибутку, а також від кількості виробленого вина.
 
Свої враження від розмови із прем’єром студент описав так: «Я вкотре переконався у таких його якостях, як кмітливість, виваженість, вміння вислухати точку зору опонента, а також стратегічне мислення, бачення майбутнього, а це одна з основних якостей для лідерів країни».
 
Загалом про свої досягнення М. Гнетило розповів: «Усе сталося завдяки тому, що свого часу я поступив до ЗакДУ, адже керівництво мого університету завжди підтримує і активно залучає своїх студентів до всіх видів діяльності: наукової, організаційної. Ті знання, які я отримав на економічному факультеті, допомогли мені дискутувати із Прем’єр-міністром, запропонувати свої шляхи вирішення тих проблем, які він озвучував».

Коментарі

1
123

Зверніть увагу - на громадських засадах! Може й посвідчення куплене в київських переходах, продають там посвідчення міліціонера, грамоти від президента...

С
Славко

Цікаво, хто такий цей студент? Мабуть чергова креатура гарвардського проекту.

Читайте також