Студента УУБА рукоположили у сан диякона (ФОТО)

18
0

7 квітня, в день Благовіщення Пресвятої Богородиці, Високопреосвященнійший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський, під час Божественної літургії в новоосвяченому храмі Успіння Богородиці села Баранинці Ужгородського району, рукоположив у сан диякона Владислава Ряшка, студента VІ курсу та помічника ректора з інспекторської служби Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету.

О. Владислав є першим із братів близнюків, що ідучи стопами свого, на сьогодні, покійного батька митрофорного протоієрея Василя Ряшка, колишнього секретаря Хустської єпархії, настоятеля Свято-Іоанна-Предтеченського храму села Лопухово Тячівського району, обрав для себе життєвий шлях служіння Господу Богу. Незабаром, запланована і дияконська хіротонія другого брата – Михайла, також магістранта-випускника Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету. Проведення якої буде звершено Високопреосвященнійшим Марком, архієпископом Хустським і Виноградівським.

Поряд із численним духовенством Ужгородського районного благочиння Мукачівської єпархії, що зібралося на архієрейську Божественну літургію, під час якої було освячено престол і новозбудований храм, участь у богослужінні також взяли і представники УУБА–КаУ: ректор академії, Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, професор, архімандрит Віктор (Бедь) і помічник ректора з духовно-патріотичного виховання ієромонах Ігор (Богдан).

Під час богослужіння владика Феодор також благословив орар студенту Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету Роману Бабай.

Відрадним було також і те, що випускник бакалаврату УУБА–КаУ, новопризначений настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці в селі Баранинці Олексій Русанюк, за заслуги перед Матір'ю Церквою був нагороджений Високопреосвященнійшим владикою правом носіння наперсного жовтого хреста.

Після Божественної літургії та хресного обходу храму, отець-ректор привітав своїх вихованців і випускників із знаменними подіями в їх житті, яких вони удостоїлись у день святкування Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також