Студентів-медиків з інших університетів в Ужгороді не допустили до здачі іспиту «Крок»

74
38

Через недопуск до складання іспиту, студенти-п’ятокурсники, які перевелись на медичний факультет УжНУ з вишів в інших міст, змушені заново розпочинати навчання з 3 курсу.

Як розповідає Mukachevo.net керівник фірми «Future» Руманех Ваель Валід Сулейман, який є свого роду опікуном іноземних студентів, провчившись 5 років і будучи вже майже вивченими медиками, студенти дізнаються, що недопущені до іспиту і змушені будуть опуститись на 3 курс і повторити навчання знову.

Так, через недоробку деканату медичного факультету, студенти втратили 2 роки навчання і, звичайно ж, зазнали матеріальних втрат.

«Студенти зі своїм «опікуном» написали заяву на ім’я ректора з проханням поновити їх у списках і ректор заяву підписав. «Тобто, дозволив, — каже Ваель. — Але декан медичного факультету-2, Калій Василь Васильович, затримав заяву на місяць. І 29 травня, коли він відіслав заяву в Міністерство, термін здачі Кроку вже пройшов. 55 студентів автоматично опинилися на 3 курсі. Вони дізналися про це в день здачі іспиту — що їхніх імен немає в списку...»

За словами Ваеля, студенти з неукраїнських вишів, при переведенні в український вищий навчальний заклад, мають право здавати цей кваліфікаційний іспит «Крок», незалежно від того, на якому курсі вони навчаються. Міністерство освіти дозволило це, тому що у закладі, де вони вчилися, такого іспиту немає.

Однак пояснити причини затримки заяв студентів декан не зміг.

«Відіслати підписану ректором заяву з іменами студентів у Міністерство — питання максимум доби, але не місяця..»

Так, окрім моральної шкоди студенти при такому повороті подій понесли чималі матеріальні збитки, оскільки, за словами Ваеля, вартість навчання в УжНУ для студента складає $4 000 в рік. І це тільки навчання.

Ваель додає, що питання зі студентами і іспитом поки що залишається відкритим, адже наразі студенти шукають кроки для порозуміння з керівництвом факультету.

Зазначимо, що в липня що студенти медичного факультету УжНУ вийшли на протест проти введення іспиту IFOM.


Довідково:

Тестовий ліцензійний іспит — це обов'язкова складова частина державної атестації для присвоєння кваліфікації. Іспити «Крок» існують тільки в українських вишах. Студенти-медики здають протягом усього навчання два окремих тестових іспити: «Крок-1» і «Крок-2». Перший іспит Крок-1 студенти складають із дисциплін базового циклу, на 2 курсі, другий — Крок-2 — з основних професійно-орієнтованих дисциплін уже на 5-му.

Коментарі

Ю
Юра

Василь Васильович,не звертайте уваги це наклеп і провокація,я як студент даного викладача можу сказати тільки одне- Людина з великої літери!!!

:
:)

Ого яка тут війна відбувається ) Цікава стаття чесно кажучи. Я вчуся в УжНУ і можу сказати з власного досвіду, що ті надурені хлопці - доволі непоганий народ. Ну нехай вони трохи філонять в навчанні. Але хто ж з нас не був студентом? В будь-якому випадку виправдань для цього горе декана немає. Треба шукати адвоката та іти в суд. Та ще й моральної компенсації від універа вимагати.

О
Олександр

Велика подяка, Вася-зірка УжНУ! Василь, я бачу, як Вам погано. Як психолог, я можу Вам сказати, що Ви не маєте жодних аргументів, окрім наклепу на інших людей! Корупціонер! І нехай я - одна людина, що пише коментарі, але ж вже набралося 12000 переглядів вашої корупційної схеми (має рацію людина, яка назвала Вас зіркою УжНУ)

В
Василь

Ну чому ти такий тупий ?Ти думаєш ,якщо підписати коментарі різними іменами то не буде зрозуміло ,що це написала одна людина? Ой дурню ти дурню.

В-
Вася - зірка УжНУ !!!

Олександре, мені так шкода, що така чесна людина як ти кинув свою маму і працюєш за кордоном, а такий як Вася, сидить на Україні і бере гроші і займається корупційними справами і живе зовсім не погано, а навіть дуже круто! З такими як ви Україна піде тільки вперед! Я не знаю ні тебе ні Ваеля, але дуже добре знаю цього декана. Я все прочитав і судячи про все, і ти і Ваел праві! А Вася, то є Вася! Просто дуже цікаво мені одне, де ректор? !! Спить?! Він в курсі, що у нього в університеті робиться, чи він з Васею заодно !! Це все буде зрозуміло дуже скоро, обіцяю вам Олександр! Наші служби працюють, а не сплять як деякі!

О
Олександр

Випадково це не ви, та людина, про яку пишуть у статті що в статті !? Декан факультету! Я готовий зараз назвати моє ім'я і прізвище і все, що знаю будь-якій службі, що наша людина чесна, і він і я за свої слова відповідаємо! А ви готові? Різниця між нами, що я не сплю, а працюю за кордоном, щоб через декілька років жити добре в своїй країні! А ви не спите, бо захищаєте корупціонера, який заробляє гроші брехнею і псує все в нашій країні. Але Господь є і все бачить і вам це ще все повернеться на ваше здоров'я і сім'ю! Стоп корупція!

О
Олександр

А нашо мені брехати?! Я зараз в Чехія, моя мама в Ужгороді, може все це довести, якщо людина говорить правду це для вас брехня! Чи за те, що він народився не на України, а живе тепер у нас, треба казати, що він чорний, поганий, тощо! Я кажу те, що було особисто зі мною і що я бачив на власні очі. А не те, що вам наснилося, чи що вам заважає заробити грошей! Коротше, мені шкода, що така людина потрапила до нашого міста і нашої країни де є такі люди як ви! Я не сумніваюся, що ви можете предумати для нього тему, щоб підставити нашу країну і я знаю як ви прибираєте конкурентів! Ось через таких корупційних людей як ви, ми і працюємо за кордоном, як раби !! Сподіваюсь нова влада вже скоро помітить вас і зламає усі ваші схеми. Тепер, я вже впевнений на 100%, що декан бере гроші, раз ви так сильно його захищаєте і наговорюєте на ту людину, котру я особисто знаю!

В
Василь

Олександр,здається ти брешеш .

О
Олександр

Моє ім'я Олександр. Я сам з Ужгорода. Працював у цього чоловіка 3 місяці. За цей час я жодного разу не бачив ніяких наркотиків чи людей в його оточенні, які ними торгували. В нього всі працівники українці з Ужгорода, з якими я особисто знайомий. Одного разу мені край потрібні були гроші для мами на лікування. Я попросив авансом місячну зарплату, та він відмовив. А після роботи дав конверт і сказав, щоб я мамі передав від нього. Я спитав, чому він це робить, а він відповів, що всі ми люди і в житті всяке буває! Я дуже йому вдячний. Хоча я і працюю зараз в Чехії, та проглядаю новини Ужгорода. Мені прикро, що так на нього пишуть, тому вирішив написати мою історію. Навіщо писати таке на людину, для чого йому ті наркотики. Він у нашому місті вже 3 роки. Я впевнений наші самі цим займаються і без нього. Тож краще не беріть брехнею гріха на душу. Щодо декана я не знаю, але ж напевно корупція насправді є бо вони завжди вважали що іноземець це гроші.

ОС
Опять Слава

Я хочу щоб до українців добре відносились і коли ми ідемо на відпочинок за кордон, і коли ідемо працювати! Ми нещодавно пережили "майдан" і показали на весь світ, що ми хочемо жити в демократичній, вільній,не корумпованій країні ! Наші хлопці до цього часу гинуть на сході за нашу незалежність, країну без корупції, а ви так говорите на людей які нам допомагають фактично, привозячи сюди гроші! Прикро...(((

С
Слава

Та досить вже ображати людей! Легше всього лити на людей бруд без будь-яких фактів! Які наркотики? Якщо в людини виходить добре вести бізнес, то відразу наркотики???!!! Щось це нагадує методи правоохоронців з минулого, коли завдяки таким діям (коли підкидали наркотики) намагалися впливати на людей... але, надіюсь, що ці часи в минулому! Наша влада запрошує іноземців до країни, щоб вони займались тут бізнесом, а це означає додаткові робочі місця... щоб ці люди привозили до України валюту... а це дуже важливо для розвитку держави!... Чи ви забули скільки наших громадян працюють за кордоном? Скільки дітей не бачать роками своїх батьків!!! А як би ви відреагували якщо б з нашими людьми так обійшлися в їх країні? Напевно безумовно негативно! Та й взагалі, що за расизм???! Думайте, що говорите, як коментуєте... адже ваші коментарі можуть читати не тільки в нашій країні !!! Наш нарад дуже доброзичливий і привітний! І дуже неприємно читати такі расистські коменти...

Т
Т!

Ну если не секрет, тогда может скажете сколько иностранцев отправили в суд по фактам сбыта или хранения наркотиков?

К
Компетентный

Для всех кто со мной не согласный скажу так, к универу и декану не имею отношения, а вот на счёт наркоты от заезжих студентов так это инфа не секрет, каждый барига знает что крупные партии любой наркоты можно взять в ресторане олд диван или как его, а этот ресторан как раз и принадлежит недовольному автору статьи Ваэлю, ещё спросите у него почему он с охраной везде ходит, чего он боится???? Все толерантные уже до блевоты задолбали, эти приезжие Закарпатье на наркоту подсаживают, а вы им зади лижите потому что у них есть деньги, продаётесь как шкуры. P.S. этот Ваэль так кипишует потому что этих типа "студентов" из Украины эмиграционка выдворит если их из универа выженут, а ему видимо очень нужны эти барыги наркомановские, так как каждый год Крок многие не здают, но вот только сейчас этот Ваэль кипишовать начал.

0
000$

Я згоден з усіма хто пише, що корупція є. Не згоден з 060606 та 'Компетентний'. Очевидно, хтось заважає тобі заробити гроші незаконним шляхом (дядя Вася).

0
060606

А Я згоден на 1005-з паном "Компетентний"(15:59)+Правильно він каже..шось -таки в тому є.Правильно він підмітив!

ТК
То коммпетеный

Про що ви взагалі пишете? Скоро напишете, що вони приїхали з Росії та почали війну на Донбасі, і що через них вигнали Януковича. Це нісенітниця. Факт залишається фактом. 55 студентів дали гроші за навчання і не були зареєстровані на крок. Це вже корупція. Їм навіть пропонували оплатити навчання, аби вони тільки не піднімали кіпіш. До чого наркотики? Якщо декан такий молодець, то чого ж він не зробив свою роботу? А ви вже наркотики приплітаєте. Ви вважаєте, що люди приїхали з Ізраїлю та Норвегії в Україну, щоб тут наркотиками торгувати? Досить маячні. Вас напевно сам декан просив цей комент лишити, його зачіпає, що вже всі про нього знають! Так скажіть йому, що в нас вже не ті часи, коли можна прибрати небажаних людей, підкинувши їм наркоти в автівку. В нас нова влада і народ не дурний. Всім зрозуміло, що тут корупція. Тож не захищайте його, він скоро на суді сам себе захищатиме!

С
Студент

Хлопці і дівчата! Поступайте на навчання в Мукачівський державний університет і не будете мати жодних проблем!

К
Компетентный

Я в шоке от нашего народа, один чорномазый статью написал, ещё несколько чорногжо...х в коментах, а наш народ всё хавает, но никто не знает что через данного Руманех Ваеля и этих якобы студентов, вся наркота валит в Ужгород, а на Крок их не допускают потому что эти типа "студенты" универ не посещают от слова вообще, но вот как указано в статье, ректор их допускает, вот вам и стержень коррупции. Меньше верьте этим "гостьям", а то они вас тут за лохов держат.

В
Василь

Мухаммед,підписуйся своїм справжнім іменем - ваня балалаєчний.

АМ
Ахмед Мухамед

Этот декан постоянно требует у нас деньги. В этом университете большая и коруционая схема начинается она с декана и заканчивается обычным преподавателем. И когда мы не хотим участвовать в этом нас просто не регестрируют на крок . Это как низко и показывает настоящий менталитет вашей страны .

C
Crusader

To That crusader , main jo information di hai sach hai , agar koi shak hai tau check kr lo . For your satisfaction i have written few lines in hindi . Learn to respect . Check the information i have given , not my english .

У
Ужгородець

Схоже, що декан став у позу і місяць чекав, коли його прийдуть просити... Зручна схема, при застосуванні якої можна продовжити навчання іноземним студентам ще років на 5 і смоктати з них гроші

TC
To Crusader

Your English is very poor. I suspect that the information presented here was written by an Ukrainian, not by a foreigner.

C
Crusader

Inside information- Every year dean force students to pay university fess directly through country representative ( amreek singh dhillon ) , Mr.Dhillon give a hand written fees recipt ( not official) . So no tax payed . Then in svitanok hostel , they cut $1000 each student for 1 year food .but after dinner or breakfast , jasmine restaurant give them hand written recipt . So no tax is given to government. Same thing goes for svitanok hostel fees . Svitanok hostel , jasmine restaurant and official representative of india ,Bangladesh ,pakistan and Zimbabwe is only one person ( Amreek singh dhillon ) . So dean and Mr.Dhillon earn all money . Again transfer of money is only hand to hand , nothing goes by bank , so no tax . So if people of Ukraine is thinking students bring $ for them , its a big joke . Only people earn here is dean and official students representative. Suffering are students . Even india is not so much corrupt , official here are not afraid of government.

C
Crusader

Inside information- the medical students , those who were not able to pass krok 1 in third year ( mostly indian students ,around 127 students ) , dean and there official indian representative (amreek singh dhillon ) is asking $8000 each student to pass in exam krok 1 . Students pay $200 ( $100 dean office , $ 50 professor and $50 indian guy )each to pass in one subject in med faculty 2 . When students get admission in university they pay $6500 first 6 month . My point is every things goes by hand to hand and government of ukraine gets nothing in tax from this income . Students dont even go to university and paying money to pass . I am not from Ukraine. But i see its my duty to point wrong .

КД
Крок до зірок...

Вірніше до звізди....однієї.... Головацького відправити одним кроком до Калькутти. До матері Терези. Хай там попробую покрокувати волонтером. Старий взяточник

МА
Мухамад Али

Я учусь у этого декана уже два года. Он ничего не делает бесплатно. Перед тем как это случилось он требовал с нас деньги. Никто не согласился платить потому что сумма была слишком большая. Он специально не зарегистрировал нас на крок чтоб мы потеряли больше чем могли бы заплатить ему. Этот человек испортил нам будущее. За то что мы отказались платить он опоздал с нашей регистрацией на крок. Он чувствует себя там хозяином. Делает что хочет. Ни один вопрос не решается бесплатно. Даже если я хочу взять справку я должен за неё платить. Такое чувство что он работает на базаре а не в деканате университета.

НБ
Не байдужий

Ну, тоді необхідно претензії висловлювати на адресу університету, який надає запрошення іноземцям, вони платять за навчання, а потім їх ще й ошукують таким чином... а взагалі якщо порахувати... кожен студент сплачує університету 4 тисячі доларів в рік, а їх у нас 2000, загалом виходить 8 мільйонів доларів до бюджету!!! Не мало чи не так?!!! А ще кожен винаймає квартиру та живе в місяць це виходить не менше 1 тисячі доларів, а це ще 2 мільйони доларів в місто!!! А в рік всі 24!!! Загалом в рік виходить 32 мільйони доларів!!! Це значна сума для нашого міста!!! І скільки сімей живуть в місті із цих коштів! Ото ж думайте, коли коментуєте!

П
петро

заперечте мені якщо я не правий!

П
петро

Та вони ж не вчаться ніх...на! Цілими вечорами, ночами по кабаках, дискотеках тусуються! З наркотою впридачу! Що вони там вчать? 0 цілих х..р десятих! То такі мелики будуть як я електрик! Як індуси можуть розуміти матеріал, коли більшість з них ледве-ледве англійською говорять з жахливим акцентом! Кого ми обманюємо! УЖНУ давно пора заколотити дошками. Перетворився в осередок корупції і фабрики нікчемної, незатребуваної роботодавцем освіти і лжефахівців, яких ще роками треба вчити всьому на роботі! Більшість розумних, перспективних абітурієнтів Закарпаття поповнює ВУЗи Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії, тим самим піднімаючи розумовий, інтелектуальний та економічний рівень цих краін, а УЖНУ чорних затягує сюди, щоб латати свої фінансові діри і давати роботу викладачам, замість того, щоб вчити нашу місцеву молодь!

ПС
Петренко Світлана

Через таких горе деканів ми втрачаємо авторитет в освітній галузі європейського співтовариства. Україна приваблює іноземців недорогою та порівняно якісною освітою. Вони приїздять до нас, привозять валюту, дозволяють заробити кошти нашим землякам на оренді житла, а їх з усіх боків намагаються обдурити, аби лише нажитися на їх бажанні побудувати собі краще майбутнє. Лише замисліться, що для більшості іноземців невеличке місто Ужгород відоме саме завдяки вишу, який приймає щороку сотні іноземних студентів. Лише через таких як Калій Україна ніколи не відмиється від брудної репутації копупційного осередку Європи. Ганьба!

У
Українець

Це взагалі жах!!! Як такі люди в наш час можуть бути на посадах??? Адже керівництво держави запрошує і іноземний бізнес і фізичних осіб до України, оскільки всі розуміють, що це додаткові інвестиції в країну... а тут таке!!! Всі й далі будуть асоціювати Україну як державу, в якій процвітає корупція! Такі люди не повинні обіймати керівні посади! Адже завдяки ним і складається враження про Україну та українців...

МУ
Майбутнє України

Та що можна говорити?! Звичайно, що без корупційної складової не обійшлося... адже цю особу всі знають... він приїхав сюди із Росії ... якихось статків взагалі не мав... а тепер і один із самих заможних будинків має, і дорогу автівку, і відпочиває на дорогих курортах за кордоном... і все це "надбав" працюючи деканом факультету

Б
Бачі

земедики - нич ся вчити не хочуть - думавуть шо всьо мож купити - а пак усі винуваті. каждий рук най крок здавуть, то може через 8-10 року мож буде даякого розумного доктора найти.

БГ
Борейко Галина

http://www.rionews.com.ua/mixed/all/now/n19248173534

В
Володимир

Доброго вечора. До чого тут декан взагалі. Нехай МОН взагалі відмінить Крок Ніде його нема в ЄС

К
К

Це таке саме на стомат факультеті.. тих то мав бути на 5 курсі тепер на 3. І крок 2 не дозволено складати в цьому році!

О
О...

Крок 1 здається в кінці 3-го курсу. Крок 2 - в кінці 6. А крок 3, бо їх взагалі-то 3, під час проходження інтернатури.

Читайте також